ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКриминалеМненияНовини

Прокуратурата обяви нулева толерантност към агресията на пътя

„Ще бъдем безкомпромисни към хулиганството и агресията на пътя и на всякакви обществени места, както и у дома. Обявяваме нулева толерантност към такива деяния“, заяви днес районният прокурор Петър Петров след пореден грозен инцидент на пловдивска улица. За него вече има задържан и обвиняем 43-годишен мъж, който разби с ръка стъклото на бус и нарани шофьора зад волана му.

„Става въпрос за изключително агресивни и непристойни хулигански действия, при които имаме нанесена лека телесна повреда, а също и увредено имущество. Затова са повдигнати общо 3 обвинения. Той е задържан за 72 часа с постановление на проверяващия прокурор“, съобщи Петър Петров.

Случаят с хулиганската проява на улица е от 23 октомври, в 17:00 часа на ул. „Петър Динеков“ в район „Южен“. Изяснено е, че 43-годишният обвиняем препречил пътя на буса, управляван от 21-годишен шофьор, след което разбил страничното му стъкло с удари с ръка. Счупените стъкла наранили скула и китка на младия мъж зад волана.

Той успял да заобиколи препречилата пътя му КИА, да избяга на безопасно разстояние от нападателя и да подаде сигнал на 112, след което си извадил медицинско. След появата на видео от инцидента в медиите служители на Първо РУ на полицията бързо установили и задържали извършителя, който обяснил агресията си заради маневра на шофьора на буса, която му се сторила опасна. За повдигнатите обвинения за хулиганство, лека телесна повреда и увреждане на чуждо имущество го грозят до 5 години лишаване от свобода.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина