ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Места, където да похапнем вкусно суши в Пловдив

Препоръчано от единствения дигитален гид за Града под тепетата – Lost in Plovdiv

Традиционното суши е правено с риба, която е била осолявана и обвивана във ферментирал ориз, като се е съхранявало месец. След това оризът се е изхвърлял, а рибата се е консумирала самостоятелно. В днешно време често хората бъркат, като асоциират сушито с рибата, но в действителност суши се прави и с плодове и зеленчуци, без да съдържа риба. Извън Япония, суши обикновено означава цялото ястие. Съществуват стотици видове, но няколко основни са най-популярни.

В последните години то набра популярност и у нас, а тенденцията е, че все повече хора откриват вкуса на японската храна и култура. Няколко са местата, които може да препоръчаме от личен опит, а сме убедени, че те ще продължават да ни изненадват с нови предложения.

Japonica е единственият японски ресторант под тепетата. В него част от продуктите се зареждат директно от Страната на изгряващото слънце, а друга – от специални борси в чужбина. В менюто ще откриете разнообразие от автентични японски ястия, като голяма част от тях са авторски рецепти на Шеф Лозев. Задължително опитайте рамен-а, а за суши вариантите им – може само да кажем, че наистина си заслужават!

Няколко от по-големите вериги ресторанти също го предлагат в менюто си. Happy Bar&Grill бяха едно от първите места, които постепенно го включиха в листата си, а сега постоянно допълват и обогатяват вече отделното си суши меню.   Последните новости са салата със суши и безбройни комбинации.

В ресторанти Victoria (в Рамада Пловдив Тримонциум) и Raffy също може да намерите суши меню и да изберете своите фаворити. Препоръчваме още да не пропускате и японския специалитет в Торо Гранде, където се приготвят както традиционни, така и авторски рецепти, чиито приготовления стават пред очите на посетителите.

Една от звездите в менюто на заведението за street food Torro Boulevard безспорно също е сушито. Рецептите са създадени специално от майстори, посещавали престижната суши академия във Франция и овладели технологията на перфектно приготвения ориз, съчетан с най-свежите съставки, за да се получи празник за очите и наслада за небцето. Новостите са суши бургерите, суши буритос и черно суши с мастило от сепия. Целта на всяко едно от суши късчетата е не само да угоди на апетита ви за вкусна храна, но и да събуди желанието  за изследване на нови кухни и култури.

В най-новия търговски център в Града под тепетата  може да похапнете от традиционното японско ястие, изморени след дългия пазар. Там, на етажа за бързо хранене, е щандът на Sushi Mushi, които ни представят и своите вариации на суши културата.

Чрез платформите за поръчка на храна дори няма нужда да отивате до някое място специално, а единственото, което трябва да направитe, е с няколко клика да изберете това, което ви се похапва. Сетовете от различни вкусове са идеален начин да тествате и да решите кои са вашите предпочитани.

Източник: Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина