ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътКриминалеНовини

Полицията премахна палатковия лагер до Чифте баня

Няма арестувани

Възстановено е преминаването през възловото кръстовище на булевардите „Цар Борис III Обединител“ и “ Шести септември“

Пловдив и София осъмнаха без палатковите лагери на протестиращите върху улиците. Вдигането на лагера до „Баня старинна“ е започнало малко преди 5 часа тази сутрин, разбра Под тепето. Информацията бе потвърдена от ОД на МВР – Пловдив.

Палатков лагер до Чифте баня блокира центъра на Пловдив (ВИДЕО)

Протестиращите са се изместили на тротоара на булевард „Цар Борис III Обединител“ и “ Шести септември“.

Голяма част от събралите се заявиха, че поставените палатки не са техни, което не възпрепятства премахването им. Полицейските служители са проверили 37 лица, 6 тях са употребили алкохол със следните промили в издишания въздух: 2.51%, 1.29%, 0.92%, 1.14%, 1.66% и 0.82%, това съобщи комисар Виктор Празов- началник отдел „Охранителна полиция“ при  ОД на МВР – Пловдив.

Съставени са 35 броя актове за установяване на административни нарушения по чл. 5, ал.1,т.1 от ЗДвП – глоби в размер от 20 до 50 лв. и един акт АУАН по чл. 6 от Закона за българските лични документи. Изготвен е един протоколи за полицейско предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.

Няма задържани лица, уточни още комисар Празов.

Шестима от проверените на място са били с криминални прояви за кражби и икономически престъпления. Получени са десетки сигнали от граждани на тел 112 във връзка с нарушаването на нощната тишина.

Майка на дете се е обадила, за да потърси съдействие във връзка с безпрепятственото преминаването през кръстовището. Жената не е могла да закара детето си по спешност до болнично заведение.

МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната, коментира шефът на отдел „Охранителна полиция“.

Междувременно стана ясно, че в солицата 12 души са задържани при акцията на полицията за освобождаване на движението в София. Осем от тях не са се подчинили на полицейско разпореждане.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина