Актуално

Пловдивска депутатка се отказва от парламента

Нина Миткова от партията на Марешки подаде оставка

Бизнесдамата Нина Миткова от партия "Воля" напуска Народното събрание. Тя е депозирала оставка в деловодството, като мотив е посочила „лични причини“.

Миткова стана народен представител от 16 МИР Пловдив – град, където бе водач на листата на партията на Веселин Марешки. Депутатката днес не е в парамента, стана ясно от изявление пред медиите на Стефан Августинов, член на Изпълнителното бюро на Воля, който заяви, че това не е сигнал за разцепление в партията.

„Няма какво да коментираме по мотивите на Нина. Тя ги е изложила. Това са лични причини. Във "Воля" няма разцепление. Нина остава да работи във "Воля" и то като силна личност в организацията ни в Пловдив,“ коментира пред радио Пловдив, спортният журналист и бизнесмен Августинов.

Има вероятност той да заеме нейното място в НС, ако Елена Аксиева – № 2 в листата откаже. Аксиева се яви в напреднала бременност по време на предизборната кампания и в момента е в майчинство. „Все още не съм решила дали ще приема да съм депутат, научих тази сутрин новината за напускането на Нина Миткова, казва за радио Пловдив Аксиева.

Очаква се Парламентът да гласува оставката на Нина Миткова в началото на утрешното  заседание. Самата Миткова няма да присъства на заседанието в петък.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина