КултураНовини

Документалният „Лятото на обичайните заподозрени“ и биографичният „Толкин“ тази вечер на Филмови нощи във Филипополис

Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев

Музикалният документален филм ЛЯТОТО НА ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ на Камелия Петрова ви очаква тази вечер от 21:10 на Филмови нощи във Филипополис. С участието на Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Мирослав Иванов и Стоян Янкулов. Филмът проследява Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени зад сцената, в буса, на брега на морето. Едно пътуване, запечатало моменти от най-незабравимите концерти на голямото лятно турне на групата през 2018 г.

Същата вечер от 23:30 ч. пловдивчани ще могат да видят биографичния ТОЛКИН на Доме Карукоски с участието на Лили Колинс, Патрик Гибсън, Никълъс Холт и др. Филмът разказва за ранните години на знаменития автор и приятелството, куража и вдъхновението, които открива в училище. Младата звезда Никълъс Холт („Фаворитката“, „Лудия Макс: Пътят на яростта“, „Х-мен: Апокалипсис“) е Джон Роналд Руел Толкин, отгледан от грижовна майка, която от малък подхранва въображението му. След като тя загива, когато той е едва на 12 години, Толкин е принуден сам да върви по един несигурен път. Всичко се променя, когато заедно със свои съученици сформират тайно общество от артисти и бунтари, които се надяват да променят света заедно.

Напомняме ви също така, че тазгодишното издание ще предложи и три непреходни класики – шедьоврите ЧЕРНА КОТКА, БЯЛ КОТАРАК (на 12.07), ГЛАДИАТОР (на 18.07) и АМАДЕУС (на 25.07).  Очаква ви също така новото издание на BANFF Mountain Film Festival от 11.07, както и много нови и български филми, които можете да откриете в програмата.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв, за BANFF – 10лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина