АктуалноГрадътНовиниСпорт

Тотев оптимист за стадион „Ботев“: Очаквайте строителство в най-скоро време

Концесията на стадион Локомотив влиза в Общинския съвет на 16 май

Работата по рестарта на строителството на стадион „Ботев“ е в много напреднала фаза. За това увери кметът на Пловдив Иван Тотев тази сутрин. Очаквайте в най-скоро време строителството да започне отново, каза той, като добави, че не може да говори в конкретни подробности, тъй като тази информация трябвада излезе от ръководството на клуба.

„В общината знаем какво предстои. Много скоро ще започне реалната работа. Преди година бях по-скептичен, но сега съм оптимист“, добави Тотев. Той успокои всички, че общината няма да прави бюрократични спънки пред клуба, относно концесията. При нужда с помощта на юристите и по законен начин сроковете може да се удължат, ако всичко върви както трябва.

Добри новини има и около стадион „Локомотив“, каза още Тотев. На 16 май предстои концесията на съоръжението да бъде гласувана на общинска сесия. Сериозно се движат и дейностите със стадион Спартак, положително добави Иван Тотев.

Предстои и клубовете да се съберат, за да отправят послание към държавата, относно стадион „Пловдив“. Министърът на спорта трябва да е наясно, че в Пловдив можем да напълним със съдържание едно такова съоръжение и ако се кандидатства за световно, бившият „9-и септември“ трябва да бъде част от кандидатурата ни. Пловдив е най-футболният град, а се е и доказал, че може да посреща големи спортни събития, добави Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина