Васко Василев: Всичко в мен се преобърна, когато научих, че ще играя срещу Ботев

Спортен Пловдив

В Евроколежа се чувствам прекрасно, казва Стълба за настоящия си тим

Стълба на базата на новия си тим
Стълба на базата на новия си тим
Изчакахме бившия култов защитник на Ботев Васко Василев край базата на новия му отбор- Евроколежа. По традиция Стълба идва 30 минути преди тренировка, въпреки, че невероятния спортен комплекс на тима на Европейския колеж по администрация и управление се намира в село Оризари. Васко е усмихнат, докосва жълто-черните си татуировки, докато говори за Ботев. Съвсем скоро той за първи път ще играя срещу родния си тим в мач за купата на България, в който Евроколежа е аутсайдер, но не е тим за подценяване, смятат специалисти. Треньорът Григор Иванов е събрал сериозни футболисти с намерение да вкара отбора във В група. А защо не и да мечтае за победа срещу канарчетата, които летят от началото на сезона.

– Васко, как се чувстваш като играч на Евроколежа?

Футболистите на Евроколежа се стягат за битка с Ботев
Футболистите на Евроколежа се стягат за битка с Ботев
– Много добре се чувствам. Тук е по-спокойно. Няма го това напрежение, при което играех преди. Дошъл съм тук с единствената цел – влизане на отбора във В група. Искам да кажа, че тук условията са прекрасни, като подчертавам, че половината отбори в Б група, та дори в А нямат такава база. Страхотно е просто. Има играчи в тима на Евроколежа, с които съм играл и в Ботев. Удоволствие е да си на терена и да виждаш приятели.

– Ще играеш срещу родния си клуб Ботев за Купата на България?

Image title
– Никога не съм очаквал такова нещо да се случи – да играя срещу тима на сърцето ми. Чувствам се странно, тъй като Ботев ме изгради като човек, личност и футболист. Това не мога да го забравя. Всичко в мен се преобърна, когато научих, че Ботев ще играе с Евроколежа.

– Как виждаш тима на Ботев в момента?

– Виждам Ботев като един от факторите в първенството. Там работят професионалисти и по европейски начин. Няма друг професионален клуб в България, освен Лудогорец, който да харчи за база и играчи. Разликата между Лудогорец и Ботев е публиката. Феновете на Ботев нямат място за сравнение.

– Все пак не си забравил „жълто-черната“ идея. Ти си на щат там?

– Да водя се на работа в Ботев. Длъжността ми в клуба е по поддръжката на стадиона.

– Какъв е погледът на Васко Василев от трибуните?

– Все едно съм на терена. Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.