Световната шампионка Александра Начева: Апетитът идва с яденето

Спортен Пловдив

Рекордьорка на троен скок за девойки под 20 години жонглира с атлетиката, испанския и учебниците

Пропуска морето, тъй като трябва да тренира за две големи първенства

Апетитът идва с яденето. Мечта ми беше да чуя химна на България, но сега искам още. Гледам напред към следващите медали, каза мегаталантът на пловдивския спорт Александра Начева в кметството днес. Световната шампионка и рекордьорка на троен скок за девойки под 20 години бе посрещната със заслужени почести от кмета и заместниците му в заседателната зала на общината днес.

Леко болна след голямото състезание и фантастичния успех, Алекс се срещна и с представителите на местната власт, и с директорката на училището си ЕГ „Иван Вазов” Вихра Ерамян. Младата атлетка бе придружавана от треньора си Стойко Цонов. Притеснена от цялото внимание върху себе си, Алекс не скри, че това е ново изживяване за нея. Вчера бях при министър, днес съм тук. Малко съм смутена, не скри тя.

Въпреки всичко, в Пловдив и България имаме невероятни таланти. Огромен респект към това, което направи. Ще се опитаме да осигурим по-добри условия за тренировки, благодари кметът на Александра.

Възхищавам й се. Заедно с това, че е топ спортист, Алекс успява да бъде отлична ученичка. Носи учебниците си с нея навсякъде. Учи испански език, който е най-труден за изучаване. Много е скромна. Невероятно дете е. Винаги може да разчита на нашата подкрепа, целуна световната шампионка директорката на ЕГ „Иван Вазов” Вихра Ерамян.

Радвам се, че спечелих медал за нашата държава, каза Алекс. Треньорът й Стойко Цонов щрихира какво предстои на златната скачачка в следващите месеци- европейско първенство за мъже и жени в Берлин и олимпийски игри до 18 години в Буенос Айрес през октомври. Надяваме се там на резултат от четири метра и 20 сантиметра, разкри амбициите Цонов, след невероятния скок на Алекс преди няколко дни на разстояние 4,18м.

Световната шампионка разказа, че е откритие на Ива Пранджева. Тя ме запали. Като втора майка ми е. С нейната дъщеря бяхме в една и съща група в детската градина, откъдето започна всичко. Сега сме най-добри приятелки, а с Ива се чуваме всеки ден, обясни Александра. Спортната жилка е наследила от татко си, който на младини е тренирал лека атлетика.

Сега ми предстоят тренировки и пак тренировки. Няма да ходя на море, а ще тренирам. После ще трябва да обърна внимание и на училището. Сега ще бъда 11-и клас, разказа рекордьорка на троен скок за девойки под 20 години.

Споделете ни във:

1 thought on “Световната шампионка Александра Начева: Апетитът идва с яденето

  1. Вам нужно финансирование для вашего дома, вашего бизнеса, покупки автомобиля, чтобы купить мотоцикл, чтобы построить свой бизнес, чтобы ваши личные потребности больше не вызывали сомнений. Мы предоставляем личные займы с процентной ставкой 3% независимо от суммы. Вы хотите написать свои личные займы, что я ваш 24h / 24. Дополнительная информация: [email protected]
    номер whatsapp: 22997311746
    Благодарю вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.