Само един депутат се поинтересува от допитването за стадион „Пловдив”

Спортен Пловдив

Срещата на Славчо и Титюков с Христо Стоичков и испанският инвеститор
Срещата на Славчо и Титюков с Христо Стоичков и испанския инвеститор
Пловдивските депутати не чуха мнението на пловдивчани за това каква да е съдбата на стадион „Пловдив”. На инициираната от зам.-кмета Георги Титюков среща с народни представители за обсъждане на казуса се отзова единствено Захари Георгиев. „За нас е важно мнението на пловдивчани за съдбата на най-голямото ни спортно съоръжение. По тази причина и организирахме допитването до хората. И както се казва „Глас народен – глас божи”, заяви Георги Титюков. „ Ние чухме пловдивчани.  Надявахме се това да направят и народните представители от всички политически сили, защото те са избрани от Пловдив. Надявахме се мнението на хората от града да бъде чуто от  управляващите. Но, както видяхме днес, явно за тях има по-важни неща”, посочи и общинският съветник Константин Георгиев.
Георги Титюков благодари на всички, включили се в анкетата и добави, че за него тази активност означава едно: че пловдивчани не са безразлични към съдбата на стадион „Пловдив”. В анкетата се включиха 15 356 души. От тях 11 972 или 78 % са на мнение, че спортното съоръжение трябва да се рамонтира и довърши,  3 335 или 21.75 % смятат, че стадионът трябва да се събори и построи наново и едва 49 души или 0.25 % заявяват, че не се интересуват от този въпрос.
Георги Титюков и Константин Георгиев напомниха, че дебатът е тръгнал след хвърлената преди време от финансовия министър симеон Дянков „информационна бомба” че правителството е осигурило 200 млн.лв. за нов стадион, в софийското поле край Враждебна. „Предложихме вместо да се зават 200 млн.лв. за един стадион-паметник, средствата да се дадат на 10 големи града, като за Пловдив могат да бъдат откпуснати 20 млн. лв. и стадион „Пловдив” да се довърши. Още веднъж повтарям – ние не искаме пари отнякъде другаде, или пренасочване на важни за друга сфера средства – ние искаме от осигурените от министър Дянков пари за най-голямото ни спортно съоръжение”, посочиха Титюков и Георгиев.
Георги Титюков бе категоричен, че гласът на пловдивчани е останал като глас в пустиня, тъй като общината е предприела всички необходими действия – за обследването на стадион „Пловдив”, за което лично премиерът се разпореди, е проведена процедура, избрана е фирма-изпълнител. Чака се единствено правителството да преведе обещаното и заложено финансиране.
Депутатът от БСП Захари Георгиев не скри на срещата днес, че той самият се е включил в анкетирането, обхванало 15 356 пловдивчани. „Мнението ми е, че няма разумна причина стадион Пловдив да бъде съборен и после отново построен”, заяви Захари Георгиев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.