Пловдив се качва на колело

Спортен Пловдив

Image title
Голям велофестивал ще се проведе на 26 юни под тепетата. Млади ентусиасти са се захванали със задачата да създадат едно значимо еко и спортно събитие за Пловдив, като амбицията е то да се превърне в ежегодна традиция. Това разказа Милко Милев от Футурама- организацията инициатор на велофеста. 
Милко и неговите съмишленици за кратко са успели да намерят подкрепа в лицето на общината, велоклубовете Крива спица и Цар Симеон, както и най- големия производител на колела в България- Макском.
Велофест Пловдив 2010 е събитие за всички любители и професионалисти под тепетата, свързани с един съвременен феномен с богати традиции – велосипеда.
Историята е прозаична – случайно подхвърлено мнение, че Пловдив не става за каране на колело, ни провокира да докажем, че градът ни всъщност е подходящ за всякакъв род велоактивности, разказва Милев.
Велофест Пловдив си поставя една основна цел – стартирането на екологична, социално значима и дългосрочна за града инициатива, която да обедини институциите, неправителствените организации, представителите на бизнеса и масовата публика – за да се популяризира велодвижението в града във всичките му посоки – като спорт, забавление и начин на придвижване. Под тепето е партньор на събитието.
Очаквайте подробности около програмата и инициативите!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.