Пловдив с европейски шампион по авиомоделизъм (ГАЛЕРИЯ)

Спортен Пловдив

Отлично представяне на младежите от „Модел клуб – Пловдив“ на първото европейско първенство по авиомоделен спорт в клас радиоуправляеми електропланери

На провелото се за първи път Европейско първенство по авиомоделен спорт за радиоуправляеми електропланери в Дупница в периода 19 ÷ 25.08.2018 г., националният отбор за младежи в състав: Никола Радков от „Модел клуб-Пловдив“, Ивайло Димитров от Шумен и Младен Тотев от Казанлък, спечелиха шампионската титла и грабнаха златните медали, като оставиха след себе си отборите фаворити на Украйна и Германия.

Никола Радков

Ивайло Димитров

Ученикът от ОМГ “Академик К. Попов“ Никола Радков се представи блестящо след 14 старта в редовната програма и 4 старта на финалите в конкуренция от 26 състезателя от 11 страни, като Германия, Русия, Украйна, Словения, Хърватска, а силният вятър не попречи на Никола да заеме 6о място в индивидуалното класиране.

Преди Европейското първенство се проведе Световна купа в същия клас радиоуправляеми електропланери с разпереност на крилата до 4 м. Там участие взеха над 108 души от целия свят.

Никола Радков и Ангел Карадинев – невероятен тандем – пилот - хелпер

Шампионите при младежите

Възпитаниците на ОМГ Никола Радков и Мирослав Вършилов въпреки техническите проблеми, които ги съпътстваха, заеха 65 и 69 място.

При мъжете Ангел Карадинев от „Модел клуб-Пловдив“ зае 21 място.

Старт на модела

На Европейското първенство Ангел зае 30-о място от 65 участника от 25 страни.

Да припомним, че Никола дойде на състезанието направо от световните първенства за радиоуправляеми ракетопланери в Полша, където зае второ място отборно и четвърто място индивидуално при младежите и за радиоуправляеми планери с термично реене в Румъния, където станаха трети в света. За отбелязване е, че младите пилоти индивидуално се класираха за финалите и заеха позициите до 8 място.

Сега предстои републиканско първенство за електро планери в Пловдив на летищна площадка Белозем.

На него освен Никола ще се състезава и ученикът от 10 клас на Математическата гимназия Мирослав Вършилов.

Там младежите от пловдивския клуб ще се състезават с планери „Explorer” с размах на крилата 3,8 м и ще мерят сили с над 40 състезателя от цялата страна.

Да им пожелаем успех!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.