Огромен медиен интерес за световното първенство по гребане в Пловдив

Спортен Пловдив

Идва и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах

Над 140 журналисти са подали до момента заявки за акредитация за световното първенство по гребане за мъже и жени, което ще се проведе в Пловдив от 8 до 16 септември.

Интересът към шампионата е огромен, като се очакват журналисти от най-реномираните световни медии, сред които „Ройтерс“, „Франс Прес“, „Асошиейтед Прес“, „Синхуа“ и др. На финалната кула се изграждат и специални студия за ВВС, ARD, ZDF и БНТ.

„Присъствието на толкова много чуждестранни журналисти е огромна реклама за Пловдив и България. Ние имаме самочувствието на опитни организатори и аз съм убеден, че ще покажем на света града и държавата си в най-добрата възможна светлина“, заяви председателят на организационния комитет Иван Попов.

Окончателният състав на България за първенството ще бъде определен след Европейското за мъже и жени до 23 години в Брест, на което ще участва Десислава Георгиева. Както е известно двамата ни водещи в момента гребци Кристиан Василев и Борис Йотов ще участват на двойка скул.

Първенството ще бъде посетено и от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Гребният канал в Пловдив вече е напълно готов за старта на шампионата и през този уикенд ще бъде тестван по време на Балканиада за юноши и девойки младша и старша възраст.

 

Споделете ни във:

3 коментара за “Огромен медиен интерес за световното първенство по гребане в Пловдив

  1. Ще си спомняме с умиление кога простите комари само досаждаха а малария разпространяваха само някъде си. Вече в Америка в климати като нашенския поголовно се разпространи Лайм болест както и Западно Нилският Вирус за които нито имунизация нито дезонфекция съществува. Огромен интерес светът бил проявявал към … БУДАЛИТЕ със застояла сладка вода в голяма площ.

  2. то се вижда и на снимката ЗЕЛЕНЯСАЛИЯТ ЖАБУНЯК не е заобиколен от развеселени тълпи фенове. Интерес към гребачеството ЛИПСВА у пловдивчанина. След като се е наколодрумил на воля махната го домързява да ПОГРЕБЕ. Статиката е платена от лобито за трети канал.

  3. Лицето иван попов е едно арогантно, оядено, самозабравило се парвеню. В печатницата му Ин-принт хората разтоварват балите с хартия, тежащи по един тон, първобитно, рискувайки здравето си всеки ден. Защото на същия субект му се свиди да купи един най-обикновен специализиран мотокар за тази цел, иначе сменя мерцедесите си през 2-3 години… Жалко, че подобни екскременти биват набеждавани за лица на града ни – те са срам за Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.