Номинираха топ 10 на спортистите на Пловдив

Спортен Пловдив

Зам.-кметът Титюков обяви имената на номинираните
Зам.-кметът Титюков обяви имената на номинираните
Топ 10 на пловдивските спортисти излъчиха днес в навечерието на традиционния Бал на спортиста. Един от номинираните ще спечели титлата Спортист на годината, а името му ще се разбере на бала на 21 декември 2010 г. в Новотела. Общо 39 бяха номинираните за „Спортист на 2010 година на Пловдив”. Те са представители на 24 клуба в 18 вида спорт. От всички номинирани 36 получиха точки за десетката.
По решение на Общината на тържеството ще бъде връчена и специална награда (посмъртно) за цялостното творчество на нашия колега и приятел Николай Стоянов. Ники, един неуморим работохолик, беше винаги възможно най-близо до спортните събития в града ни, имаше огромна и добре подредена информация, притежаваше богата ерудиция, висок интелект и тънък усет за хода на събитията. И винаги ще е сред нас, в сърцата ни, в перата ни и във всичко, което се случва под тепетата.
Ето и номинираните:
Васил Витанов-Световен шампион по гребане в открити води. Състезател е на Спортен клуб „Хеброс”. Негов треньор е Петко Аргиров.
Валери Димитров-І място –Европейски шампион, кат.90кг,кумите на ЕП за мъже и жени в Логроньо –Испания. Състезател е на Армейски спортен карате клуб”Тракия” с треньор Георги Попов.
Георги Цонов-ІІІ-място на Младежки олимпийски игри в Сингапур и І-място на ЕП до 21год. в Москва. Състезател е на Спортен клуб по лека атлетика „Локомотив 2004” с треньор Атанас Николов.
Георги Шиков-I място на Младежки олимпийски игри в Сингапур по вдигане на тежести. Състезател е на Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица-Олимп”с треньор  Борислав Налбантов.
Илиян Газепов- Европейски шампион по борба-класически стил-кадети-Сараево 2010год. Състезател е на Спортен клуб по борба „Локомотив” с треньор Стамат Марков.
Любина Спасова
-І място-индивидуално спаринг до 75кг на Европейско първенство по таекуон до в гр.Барлета-Италия
– ІІІ място-индивидуално форма на Европейско първенство по таекуон до в гр.Барлета-Италия
Любина Спасова е състезател на Армейски спортен таекуон до клуб „Тракия” с треньор Костадин Димитров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.