Мъже танцуват на пилон на Главната

Спортен Пловдив

Манията Pole fitness превзе Пловдив

Един изключително съблазнителен уоркшоп, част от Move week,  успя да събере десетки пловдивчани до Градската художествена галерия. Две девойки с оскъдни дрехи и завидни умения по Pole fitness привикваха публиката, обяснявайки, че уоркшоп всъщност не е просто демонстрация, тренировка и започнаха да сипят съвети по дадения спорт. Да, макар и пилоните в гарнитура с оскъдни дрехи и красиви тела Pole fitness всъщност е световен спорт, който набира все по-голяма популярност в България. Съчетанието между танци и акробатика осигурява повече от перфектно тяло, а забавлението е повече от сигурно.

Който не направи загрявката няма да участва, заплашваха треньорките и тутакси двайсетина човека се наредиха около тях в кръг, а публиката аплодираше смелостта им. Дори няколко момчета се включиха. Макар и на вид да прилича на женски спорт, професионалистките обясниха, че имат и много мъжко съсловие в редовните си тренировки. Докато загряваха телата си всичко изглеждаше лесно, но щом започна истинската част всички зяпнаха с отворени усти. Дали заради трудността на изпълненията или акробатичните тела на тренерките- не се знае. Публиката обаче беше онемяла. Двете девойки окуражаваха всеки, осмелил се да се докосне до спортната площадка. Повтаряха упражненията, обясняваха всяко едно движение какво натоварва и как да действаш така, че да зачеркнеш гравитацията. Дори току-що проходилите хлапета набараха пилона и започнаха да се упражняват докато майките им се опитваха всячески да ги отскубнат от него.  Подобна тренировка, обясняваха осмелилите се на уоркшопа, ти дава не само физическа сила, ами едно вътрешно самочувствие и усещане за красота. Дори десет минути на ден са достатъчни, за да влезеш във форма и то не за някой друг, а за самия себе си, за да си здрав и кожата ти да се превърне в твой дом, а не затвор.

След над едночасов уоркшоп треньорките все пак направиха и демонстрация на това, което усвояваш след години тренировки на пилона. Красота, изящество и нито капка вулгарност, които пък доведоха до множество втренчени погледи и разтуптени сърца. За щастие на повече пловдивчани, били те жени или гаджетата им, в Пловдив най-сетне има открита зала за постоянни тренировки, която се намира в пространството на TotalSport и е готова да приюти всеки независимо от пол или възраст.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.