Министър шпори с 4Х4 на офроуд купон в Родопите

Спортен Пловдив

Image title
Министърът на транспорта Александър Цветков ще шпори с 4Х4 на старта на международното състезание Балкан Офроуд маратон. Правителственият човек ще настъпи газта на високопроходим автомобил в демонстративен старт на 5 септември, точно в 14 часа. Очаква се зад волана на джип да видим и кмета Славчо Атанасов, който ще открие атрактивния фестивал на 4 септември.
Днес официално бе обявена програмата на ARENA OFFROAD 2010 – най-голямото събитие в областта на оф-роуда, което ще се проведе от 3 до 6 септември в местността Копривките.  ARENA OFFROAD 2010 ще бъде домакин на три грандиозни събития: „Трети национален оф-роуд събор”, международно оф-роуд състезание „Балкан Офроуд Маратон” и специализираното изложение Offroad & Outdoor. Мероприятието е официална част от културната програма на Община Пловдив по случай празника на града и Съединението на България.
Гостите и посетителите ще бъдат настанени в специално обособен лагер, а по-претенциозните ще могат да се настанят в някой от многобройните хотели в района. На специален полигон край мястото на провеждане на оф-роуд събора ще се проведе и любителска оф-роуд надпревара тип “траял” в класове високопроходими автомобили, ATV/бъги и мотоциклети. Предвидени са и различни игри с публиката, като майсторско управление, теглене на джип с въже и др. Помислено е също и за най-малките. Тази година ARENA OFFROAD 2010 ще приюти официалния старт и първите състезателни дни на международното състезание “Балкан Офроуд Маратон”, което се провежда между 4 и 11 септември и ще прекоси България и Гърция. След успехите на българските топпилоти в Европа, дойде ред европейците да покажат своите умения на територията на нашата страна и в южната ни съседка.  “Балкан Офроуд Маратон” привлече над 80 участници от 9 държави с мотоциклети, ATV и джипове.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.