Къде да поиграем тенис в Пловдив?

Спортен Пловдив

“Спортът е здраве” е популярен израз, а тенисът на корт не само ни поддържа във физическа форма, но и с интензивността си спомага да подобрим концентрацията и рефлексите си. Пловдив е град с традиции в този така популярен (не само заради Григор Димитров) спорт и немалко от подготвените в школите под тепетата успяват да се представят на висота в тенис турнирите у нас и по света. Безспорно най – известното за всички ни име е Цветана Пиронкова, която през 2010 достига полуфинал на Уимбълдън. Е, дори и да не копнеете за титла от Големия шлем, а просто за малко разгрявка, оказва се, че в града ни има не малко места за това.

Екипът на Lost in Plovdiv събра за вас предпочитаните места, където да се отдадете на спортни занимания и може би да спечелите сет – два:

Тенис клуб "АЛБЕНА" – Пловдив е създаден през 1995 г. Започва дейността си през 1996 г. на кортовете на стадион "Пловдив" с основна дейност и приоритет – детско-юношеската школа. В момента разполага с четири червени корта,  съблекални, бани, санитарни възли, кафе – клуб. От началото на 2018 г. налице е и ново съоръжение, което покрива един тенис корт и прави възможна играта, дори и в зимния сезон.

ТК "Локомотив" Пловдив е разположен от източната страна на стадион "Пловдив", на Гребната база.   Клубът разполага с 13 тенис корта – 8 открити клей с червена настилка, 3 открити корта с твърда настилка и зала с 2 тенискорта и трибуна със 750 седящи места –  всички кортове са проектирани съгласно изискванията на ITF. Централният червен/клей/корт е с две отделни трибуни с капацитет 1200 седящи места,ВИП ложа с 20 седящи места,както и специализирани съоръжения за поставяне на теливизионни камери. Основната сграда на клуба разполага с две напълно оборудвани съблекални, кабинет за масаж и възстановителен център с фитнес студио – изцяло на разположение на  играчите. Ресторантът и кафенето в комплекса осигуряват качествена храна и напитки съобразени с нуждите на състезателите и гостите 7 дни в седмицата. Налице са още конферентна зала и административни офиси – добре обзаведени и напълно оборудвани за организирането и провеждането на международни тенис събития.  Има и втора сграда със съблекални и турнирен офис. Тенис клуб "Локомотив" Пловдив е известен с многобройните големи международни тенис турнири, които непрекъснато се провеждат в него – кръгове от "Фед Къп "и Купа Дейвис, турнири от календара на ITF, Европейски първенства, Балкански турнири за хора в инвалидни колички, както и редица национални турнири и държавни първенства във всички възрастови групи.

Тенис клуб Академик 83 стопанисва кортовете на хълм Бунарджика. Там на ваше разположение са 4 червени корта с осветление, а през зимния сезон – 2 зелени корта с изкуствена трева. За съжаление в последните години мястото не използва пълния си потенциал и на фона на доста по – модерните съоръжения губи привлекателността си за играчите.

Кои още са закритите и открити кортове в града под тепетата може да прочетете в статията на Lost in Plovdiv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.