Данчо Йовчев се върна в пети клас в Спортното

Спортен Пловдив

Великият спортист откри учебната година в школото, влезе в общежитието, в което е живял като хлапе

Данчо Йовчев идва за откриването на учебната година
Данчо Йовчев идва за откриването на учебната година
Рекордьорът по участия в олимпийски игри Йордан Йовчев се върна в пети клас в Спортното днес. Легендата прекрачи отново прага на школото като зам.-министър на спорта, за да открие учебната година. След церемонията влезе в общежитието, в което е живял. Помня го детайлно. Бях на седмия етаж, и стаята мога да ви покажа, върна лентата Йовчев. После огледа ремонта в сградата. Повечето от стаите са освежени, дограмата е подменена. Това тук вече са човешки условия, въздъхна Данчо на волейболния трети етаж, който е напълно реновиран за младите спортни таланти от клуб Марица. Това е добрият пример и е най- лесният вариант за промяна- клубовете да инвестират собствени средства в условията, в които живеят състезателите им, отбеляза директорката на училището Илияна Данчева. Обиколката бе из обновеното женско общежитие, в което обаче днес живеят заедно момчета и момичета. Мъжкото общежитие е затворено, защото плаче за основен ремонт.

Данчо Йовчев на напълно ремонтирания трети етаж в общежитието
Данчо Йовчев на напълно ремонтирания трети етаж в общежитието
Преди обхода из базата на школото бе открита официално учебната година във „Васил Левски“. От днес училището е държавно, а това дава надежда за подобряване на условията. И децата, и родителите им искат по-добри зали, модерни общежития, спортни съоръжения. Стъпка по стъпка нещата ще се подобрят. Това е най-важното за нас, обобщиха от училището и министерството. Приоритет за нас е добър шанс и равнопоставеност на децата. Ще се опитаме да подобрим условията тук с европейски средства. Кой не се е грижил досега- няма никакво значение. Важно е какво ще се прави от тук нататък. Трябва обаче много да се работи, защото спортът в България не е в цъфтящо състояние, каза Йовчев.

В една от освежените стаи
В една от освежените стаи
Волейболната националка Йоана Атанасова вдигна церемониално знамето над училищната сграда. А Йордан Йовчев пожела на възпитаниците на „Васил Левски“ успехи и в уроците, и в спорта. Накарайте ни да се гордеем с вас, призова Данчо.

Със съпругът ми сме завършили това училище. Дъщеря ми го завърши, а сега и синът ми учи тук. С времето обаче става по-лошо. Няма дисциплина, трябва да се мисли и за условията, които се предоставят на децата, каза майката на седмокласника Атанас Рангелов, футболист на Марица. Тя подчерта, че се надява с промяната на собствеността ситуацията в училището да се подобри.Image title
Image title
Футболистът Атанас Рангелов с майка си
Футболистът Атанас Рангелов с майка си
Image title
И Петър Зехтински дойде на церемонията
И Петър Зехтински дойде на церемонията
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.