Близо 50 каратеки ще се борят за носител на Национална купа Пловдив

Спортен Пловдив

Image title
Близо 50 юноши и девойки старша възраст от почти всички клубове по карате шинкиокушин в страната пристигат под тепетата за участие в Национална Купа „Пловдив“, която ще се проведе в зала Олимпиада на 27 ноември.
Състезанието започва в 13 часа и домакините от Армейски Спортен Карате-Клуб „Тракия“ Пловдив обещават много емоции и атрактивни демонстрации на карате-техники от 8-кратния европейски и 2 пъти световен шампион Валери Димитров, 5 кратния европейски шампион Димитър Попов и карате-дамата Елена Башкехайова, която спечели европейска титла, 3 пъти вицееропейска и стана 4-та на световно първенство. Тя ще представи и демонстрация на нейни възпитаници.
Национална Купа „Пловдив“ се провежда за трети път по проекта на АСКК „Тракия“ Пловдив „Здраве чрез спорт, облечени в кимоно“, финансиран по програмата на Община Пловдив „Пловдив за младите“. „Това състезание печели все повече привърженици и като участници, и като публика, и като обществена подкрепа. Затова планираме догодина да кандидатстваме по същия проект Национална Купа „Пловдив“ да се проведе за юноши младша възраст, обясни сенсей Георги Попов,Image title
председател на клуба-домакин.
От АСКК „Тракия“ Пловдив в състезанието ще се включат 16 каратеки, между които и двамата победители от ервопейската купа за юноши старша възраст през октомври в Румъния – братята Георги и Стефан Лотарови. Още телкова ще участват в демонстрациите.
Председател на съдийската комисия на Национална Купа „Пловдив“ ще бъде сенсей Петър Магеранов, а най-добре представилите се състезатели, освен Купата и медалите, ще имат шанс да влязат в борбата за включване в националния отбор по карате шинкиокушин през 2011 година.
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.