Без ток и вода, но шампиони

Спортен Пловдив

Боксьорите от Юнайтед Спортс взеха отборното злато в републиканско първенство след подготовка на тъмно и сухо

Image title
Без ток и вода, но със златни медали и отборна купа. Така ни посрещнаха днес боксьорите и треньорите на един от малкото частни боксови клубове в България Юнайтед Спортс в залата си край Гребната. Те завоюваха като тим първото място в републиканското лично отборно първенство в Габрово. Боксовите надежди на Пловдив триумфираха в турнира, при положение, че се готвиха за него в спартански условия, предизвикани от неуредиците и борчовете на спортното училище. В което учат повечето от състезателите на Юнайтед Спортс. Дори със златните медали на шията си, младоците блъскат крушите и тренират нон- стоп на тъмно и сухо. Докога ще продължава това, никой не знае. Но всички очакваме тази подигравка да спре. Под тепето ще следи ситуацията изкъсо, тъй като подобно отношение към спортните ни таланти е недопустимо.

Президентът Добрев с треньорите на тима и отборната купа
Президентът Добрев с треньорите на тима и отборната купа
Колкото до инвеститорите в Юнайтед Спортс- шапки долу. Само за няколко години клубът изгради от деца- шампиони, някои от които вече са в националния отбор. Част от тях гледат към световното в Банкок, а след няколко години ще се борят за квота за следващите олимпийски игри в Бразилия. Имат и силите, и самочувствието да гледат напред. Преди няколко дни младоците триумфираха в националния турнир в Габрово. При това за трети пореден път. Шестимата от Юнайтед Спортс спечелиха отборната титла, а по отделно завоюваха два златни медала, един сребърен и един бронзов. До 64кг. конкуренцията смачка Станимир Дикелов. Със златото се окичи и Николай Мутавски, който отказа противниците си при най-тежките- до 91 кг. Буквално и в преносен смисъл ги отказа. След първия му мач никой не пожела да излезе на ринга срещу него, обясниха треньорите на Юнайтед Спортс Иван Михайлов и Стефан Панайотов. Среброто при 60-килограмовите спечели Илиян Райчев, а бронза в категория до 49 килограма извоюва Валери Бодуров. За тима се боксираха още Едисон Вокши и Тодор Георгиев. Частният пловдивски тим издуха грандове като ЦСКА, Славия и общо 35 отбора от цялата страна. Общо 110 състезатели се боксираха за титлите в различните категории.

Успехите на Юнайтед Спортс са амбицирали собствениците му Димитър Добрев и Николай Чилингиров да правят мъжки отбор, въпреки големите инвестиции, които води след себе си подобен проект. Ще търсим финансиране и ще се борим до дупка, защото нашата школа доказа, че може да вади шампиони, обясни президентът и бивш профи боксьор Димитър Добрев- Мутата. И е факт- единствено тимът му печели злата по турнири от пловдивските клубове, при положение, че градът бе мека на този спорт преди.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.