Без медал за Ангел Кодинов на Световното в Пловдив

Спортен Пловдив

Ангел Кодинов остана без медал от световното първенство по кану-каяк. Той завърши на 6-о място на 200 м едноместно кану при мъжете до 23 години. Вчера Ангел завърши 8-и във финал Б на 1000 м.

„Естествено, щях да съм радостен да стигна до бронзовия медал, но за момента това са ми възможностите в тази дисциплина. На 1000 м се случиха фалове, които не трябва да се получават, но така е в спорта. На 200 м уцелих гребането си и успях да вляза на финал директно от серията и да покажа какво мога“, коментира Ангел.

Той сподели, че все още не е решил дали на Световното първенство за мъже и жени през август в Португалия ще участва само на 1000 м, или ще се пусне и на 500 м.

„Там целта ми е финал или поне класиране до 12-о място. Дай Боже да се случи и по-добро класиране, ще се радвам много“, каза още Кодинов.

Ангел изтъкна, че подкрепата, която е получавал от публиката го е мотивирала допълнително.

„Естествено, виковете на името ми, които се чуваха на целия канал ми даваха сили. Така се получи, че не успях да вляза на финал на 1000 м, но съм доволен, че го направих на 200 м“, добави кануистът.

В сутрешната сесия от днешния ден на първенството Теодор Асенов бе близо до класиране за финала на 200 м едноместен каяк при юношите след 3-то място в своя полуфинал. За последния старт се класират първите двама от всяка гонка и най-доброто трето време, но българинът не успя да го постигне. Във финал Б той завърши 6-и.

Малшанс споходи Анастасия Лавренова в полуфинала на 200 м едноместен каяк при жените до 23 години. Първоначално тя спечели серията си и влизаше във финал. Малко след старта от публиката се чу сигнал, наподобяващ този за фаулстарт, който обаче трябва да е с четири такива сигнала. Четири от състезателките се заблудиха, но пет водиха битка до края, спечелена от българката. Впоследствие съдиите решиха гонката да бъде повторена след само 10 минути. Изтощената вече българка завърши 8-ма и отпадна от финала, а спрелите по време на първата серия лодки бяха облагодетелствани.

Димитър Петров завърши 7-и във финал Б на 200 м едноместно кану при юношите.

Най-сериозни надежди в следобедната сесия се възлагат на Денис Димитров, който в 17.06 ч стартира в сериите на 500 м едноместен каяк. Припомняме, че вчера той и Радослав Стефанов завършиха 4-и на 1000 м двойка каяк.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.