12 деца станаха шампиони в държавен турнир по тенис на корт

Спортен Пловдив

Пловдивчани грабнаха II-рото място в категория отбор при момчетата

Паулина Гегова

Държавен турнир по тенис на корт за момичета и момчета до 12-годишна възраст на „МАИ-ГРУП“, валиден за националната ранглиста на България се проведе през изминалата седмица в Тенис клуб „Албена“ на Гребната база. Вчера се проведоха и финалните мачове, след които бяха наградени победителите.

Държавният турнир се провежда от 17 години, а от 5 години се спонсорира от фирма „МАИ-ГРУП“ ЕООД със собственик и управител Мирослав Илиев. Той е един от осемте държавни турнири из цялата страна и е на основата на гостоприемството, като в него се включват деца от цяла България.

Тази година в състезанието участваха общо 192 деца, 104 от които момчета и 88 момичета.

При самостоятелната надпревара, при момчетата на I-во място се класира Даниил Блинов от ТК „Хемус“ Велико Търново, а веднага след него застана Дейвид Симеонов от ТК „Кристи“ Дряново.

При момичетата първа е Росица Денчева от ТК „Плевен 90“, а веднага след нея се нарежда и Емилия Любенова от ТК „Авеню“ Бургас.

Колкото до отборната част, там на I-во място при момчетата се наредиха Георги Георгиев от ТК „Свиленград“ и Анас Маздрашки от ТК „Егалите“ Несебър. С престижното признание бяха почетени и двама пловдивски представители в лицето на Илиян Радулов от ТК „Тракия“ и Христян Боримечков от ТК „Железничар“.

При двойките при момичетата с почетното място се увенчаха Росица Денчева от ТК „Плевен 90“ и Никол Николова от ТК „Испано“ Варна. На II-ро място застанаха Каталина Петрова от ТК „15-40“ София и Йоана Константинова от ТК „Плевен 90“.

Всички печеливши състезатели бяха наградени със специални купи и медали и се класират за ранглистата на България при младежите. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.