Актуално

Стънтър машината Золтан идва в Пловдив с куп изненади

Унгарецът управлява мотор с гръб на една гума в панаира

Image title
Стънтър маниакът Золтан идва в Пловдив с куп изненади. Гост-звездата в стънтовете ще се вихри на Международното феър мото шоу в панаира от 6-и до 8-и април. Това е второто му идване под тепетата. Стънт-звездата обеща нови изпълнения на две гуми, с които ще загрее публиката на международното мото шоу.

Унгарският стънтър е първият човек на планетата, който управлява мотор с гръб към движението на една гума. Дори и днес, години след първото изпълнение на тази каскада, в света има още четирима, или петима смелчаци способни да направят това страховито изпълнение.
За да стигне съвършенството Золтан се е упражнявал на запусната военна писта близо до град Кундамараш в Унгария. Днес Золтан пътува от една държава в друга и събира стотици хиляди зрители.

Image title
Започнал с по-лесни упражнения с мотор през 2002-а година, днес този стънтър е твърдо в топ 5 на Европа. Твърди, че по време на дългите обиколки рядко намира време за упражнения. Когато успява, го прави най-вече на самолетната писта, собственост на унгарските ВВС, за която е получил разрешение да изпълнява своите каскади.
Уникалният каскадьор твърди, че начинът да се запазиш от контузии е един – 100% концентрация по време на стънтовете.
За него няма тайни в зрелищните изпълнения на две гуми. Изпълнението на каскадата, при която той управлява мотор на една гума с гръб към движението, е трудно за изпълнение дори и години след първата демонстрация. Золтан го нарича „друго измерение” в стънта.
За да поддържа публиката той обновява и подменя изпълненията си всяка година. Золтан допълва, че най-трудното в стънт-състезанията е усилието да си 100% концентриран, докато полагаш усилия да поддържаш интерес в зрителите за период от 30-40 минути.
Твърди, че причината да излиза с усмивка е удоволствието, което професията му дава и затова я нарича просто свое „хоби”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина