Актуално

Стадион Пловдив живна отново за първата тренировка на Ботев

Канонада от бомби и димки за представянето на тима

Image title
Стадион Пловдив живна отново. Няколко хиляди бултраси запълниха трибуните на гигантското и рушащо се съоръжение за първата тренировка на Ботев Пловдив тази вечер. Играчите в жълти екипи Адидас, водени от Ферарио Спасов, Сашо Александров и Магьосника Коце Видолов излязоха пред вибриращия от ревове стадион точно в 16.30ч., поклониха се на публиката и стартираха изнурително занятие в юнската жега. Още по-горещо стана след щура канонада от бомби и димки, която леко разгневи жълто-черни татковци, завели малките си синове на представянето на любимия тим. Какво е сега това, не сме дошли на война, а на тренировка, гневеше се на взривовете върху тартана баща на малчуган. Хлапето се стресира от тътените, хвана с ръчички главата си и заплака. Бяха обещали, че пукотевица няма да има, но явно без това не може, обясни на таткото бултрас, който нямаше нищо против бомбената атака.

Image title
Няколкото взрива обаче не помрачиха атмосферата на стадион Пловдив. Ветераните ботевисти, дошли на представянето, си припомниха славните двубой, при които бетоненият гигант буквално трепереше от случващото се на терена. Пожелаваме си новия стадион на клуба да докара отново Байерн и Барселона в Пловдив, а там да е истинско гнездо на жълто-черни оси, като тези на терена „жилят“ с футболни умения противника, помолиха се на футболните богове ветераните.

На стадион Пловдив бяха много представители на местната власт, магистрати, топ медици, интелектуалци. Днес обаче всички бяха ботевисти. Някои бяха по-сдържани в емоциите, друге ревяха с цяло гърло. Върнахме се, идваме, дръжте се, нареждаше публиката преди всяко изпълнение на един от фенските химни.

Пред бултрасите треньорът Ферарио Спасов изведе 19 играчи на Ботев. От новите отсъстваше защитникът Асен Караславов, който е в Германия. Останалите новодошли Иван Цветков, Шеткус, Паласуелос, Дяков и Костов тренираха с пълна мощ пред окуражаващи аплодисменти. Трима на проби тества тази вечер специалистът Спасов. Това са двамата вътрешни халфове Горан Тодорчев, който е македонец с български паспорт, кариоката Гонзалес до Сантос и неговият сънародник Диего, който идва от Чавдар Етрополе. Ферарио натовари с изключително трудни упражнения своите възпитаници още на първата тренировка въпреки юнският пек. На стадиона присъства и Марин Бакалов, който явно ще поеме скаутския пост, предложен от ръководството. Там бе и Костадин Костадинов, който е помощник треньор. За първото занимание дойдоха и клубните легенди Динко Дерменджиев и Петър Зехтински. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина