Не искаме купи и титли, а клуб и професионализъм!

Спорт

Image title
Най-върлите черно-бели фенове излязоха с декларация по повод случващото се в Локомотив. Трибуна Бесика иска да знае какво се случва с любимия тим и излязоха с официална декларация, която публикуваме едно към едно:

Публиката на Локомотив Пловдив винаги е била елитът на обществото в града ни. Като такъв, за нас не е нормално да обиждаме собствените си играчи и ръководство или да се месим излишно в клубните дела. За нас е важно да има дистанция между клуб и фенове. В противен случай ролите се сливат и се получават недоразумения, като някои, които направиха компромис срещу определена надница и светеща жилетка с надпис „СТЮАРД“ на нея или пък други, които направо минаха на заплата от 500лв към собствения си клуб. За всичките тези години, ние не се продадохме на нито едно ръководство, управлявало любимия ни отбор. Именно това ни дава право да зададем следните въпроси, на които настояваме да получим отговор:
Защо при положение, че 1/4 от стадион “Локомотив” е буквално срутена, с държавната субсидия от 900 000лв се взе решение да се сложи осветление на стадион Локомотив, вместо да се ремонтира падналата трибуна? Ако причините са финансови, бихте ли ни разяснили за колко години ще се върне тази инвестиция по финансови разчети (каквито сме сигурни, че професионалистът Роман Георгиев е направил) от разлика в парите, които получаваме от телевизионни права? Също така ако може и да споделите дали нямаше да е по-евтино ако се беше направила козирка на трибуна “Спортклуб” и осветителните тела бяха закачени на нея, а не на пилони извън стадиона, както не се строи от десетилетия?
Кой е човекът в клуба, който отговаря за връзката с Община Пловдив и обществената поръчка за изграждане на осветлението на стадиона? Независимо дали избора да се прави осветление по този начин е правилен или не, защо се допусна вече 7 месеца да не започнат строителните работи по осветлението? Господин Атанас Узунов обеща, че за първия мач ще имаме осветление? В момента след разговори с кмета на Пловдив, ни става ясно, че на Лаута може да има работещо осветление не по-рано от пролетта на 2013 година.

Защо без да е променено нищо по стадион Локомотив, се увеличава цената на билетите на трибуна “Спортклуб”? Защо се допуска из медиите да циркулират слухове, че това се прави, защото ще се строи козирка над трибуната?
Ако на трибуна “Спортклуб” възнамерявате да строите козирка, по кой план по-точно ще бъде изградена тя? При положение, че феновете сме финансирали идеен проект за реконструкция на целия комплекс, а се очаква в най-кратки срокове община Пловдив да финансира и строителния такъв, защо се допуска изтичането на подобна информация за нещо, което няма как да стане факт през следващия сезон?
До кога футболисти, които си позволяват след загуба на Локомотив да танцуват по дискотеките, няма да бъдат глобявани дисциплинарно? Защо нямаше глобени след загубения финал в Бургас?
Защо още не сме видяли среща на осветление на помощните игрища? Защо не се направи представяне на това осветление, защо клубът не иска да печели от изградената база?
Защо се допусна “Локомотив” да бъде осъден на няколко пъти за неизплатени задължения?
Защо се допусна концесията на подлеза на Централна гара да се превърне в източник на проблеми, вместо в един лесен обект от който да се храни цялата ДЮШ на клуба?
Кой е отговорен за ужасния начин по който се поддържа спортния комплекс “Локомотив”? Защо трябваше да дойде Бойко Борисов за да се избутат боклуците от ремонта на трибуна “Спортклуб” под входовете и да се скрият от журналистите с бял винил?
Защо продължаваме да научаваме новини за селекцията в клуба от “Гонг” и Валентин Грънчаров, а официалният клубен сайт мълчи по въпроса?
Защо в клуба няма човек, който да работи за името Локомотив, за емблемата и лицето на отбора пред обществеността? Защо не се мисли за дребните неща, които обаче имат огромно влияние върху хората?
Защо няма представена ясна и точна стратегия за развитието на клуба в следващите 5 години примерно? Защо няма такава стратегия за развитието на ДЮШ на “Локомотив”?
Г-н Динев, знаем, че ще прочетете тези редове. Надяваме се и да намерите начин да отговорите на въпросите ни, както и да вземете отношение по тези проблеми, които притесняват локомотивското сърце и душа. Ние не искаме мултимилионни трансфери, купи, титли, безплатни кебабчета и пепси, ние искаме едно европейско, прозрачно управление с поглед в бъдещето, а не хаос и ежедневно отбиване на номера!
Трибуна Бесика
НЕПОДВЛАСТНИ НИКОМУ, НИКОГА!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.