Актуално

Курдов влезе в клас за среща с ученици

Василена гушка влюбено Курдов
Василена гушка влюбено Курдов
Атанас Курдов се върна за кратко в ученическите си години. Стана осмокласник. Около час преди жребия за Купата на България да посочи Малеш (Микрево) за първия съперник на Ботев в турнира, нападателят посети СОУ „Димитър Матевски” по покана на учениците от „8а” клас. Въпреки налегналия го вирус, Наско спази обещанието си и задоволи любопитството на тийнейджърите, които останаха повече от доволни от срещата със своя любимец.
Пред децата Курдов си припомнии стъпките, които го отведоха от школата на Левски до Германия, а по-късно и на стадион „Христо Ботев”. Той наблегна на престоя си зад граница и сподели впечатленията си от сблъсъка с немската действителност.
„В Германия хората са изключително точни и стриктни. Там правилата се спазват от всички. Дисциплината е на много високо ниво, всеки си знае задълженията и ги изпълнява. Преди да замина знаех, че ще се сблъскам с различна култура, но едва когато пристигнах на място осъзнах къде съм попаднал. Знаете, че за съжаление в България нещата не стоят по този начин и животът тук е доста по-труден. Хубаво е отсега да осъзнаете, че вашето поколение е бъдещето на нашата страна и вие може да промените нещата към по-добро”, каза Курдов на хлапетата.Снимки: botevplovdiv.bg
Снимки: botevplovdiv.bg

Image title

Наско предупреди учениците, че животът им е приготвил много изкушения и ги посъветва да не се поддават на тях. „Следвайте целите, които сте си поставили. Наблягайте на учението и спорта, и не посягайте към пороците, защото могат да бъдат много опасни и да объркат целия ви живот.”
След като скъси дистанцията с учениците, някои от тях събраха смелост и започнаха с въпросите. Курдов трябваше да отговори кога Ботев ще се върне в „А” група, дали ще играе срещу Етър и други питания свързани с отбора. Оказа се, че в лицето на Василена Наско си има ревностна почитателка в „8а” клас на „Димитър Матевски”. Като такава тя не подмина въпроса за личния живот и ергенския му статус. Василена е лудо влюбена в Курдов и директно го попита дали си има гадже, а нападателят отговори отрицателно. Тя реагира със скок в прегръдките му и река от сълзи.
След 30-минутния разговор Атанас Курдов се снима за спомен с малчуганите и им подари подписани от него книги и информатори.
Image title
С посещението на нападателя в СОУ „Димитър Матевски“ ПФК „Ботев Пловдив“ стартира серия от подобни изяви. Освен чисто спортните резултати, клубът осъзнава своята социална и възпитателна роля в обществото и в бъдеще ще прави необходимото да влияе положително върху развитието на младото поколение, съобщава botevplovdiv.bg.
По-късно през деня Атанас Курдов обяви, че подкрепя кандидатурата на Георги Титюков за кандидат за кмет и водач на листа за общински съветници от коалиция „Кауза Пловдив”. Голмайсторът на канарчетата потвърди решението си и с жест към Титюков като му подари фанелката си с ноемр 39, с която участва във футболните надпревари.
„Номерът ми, съвпада с този, с който ще участвате на предстоящите местни избори – 39. Пожелавам ви комбинацията от числата 3 и 9 да носи успехът, който заслужавате. Нека хората дадат своя глас за вашата листа, защото доказахте, че и спортът е ваш приоритет, а спортът е повече от здраве, защото учи на дисциплина и изгражда личнности”, заяви Наско Курдов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина