Актуално

Ферарио Спасов ще бъде новият треньор на Ботев

Image title
Ферарио Спасов ще застане начело на Ботев Пловдив в първия сезон след завръщането в „А” група. Ръководството на клуба постигна договорка със специалиста, който за последно бе директор на детско-юношеската академия на Литекс.

Имахме среща с Ферарио Спасов, на която постигнахме принципна договорка той да поеме треньорския пост на Ботев. Подписан договор все още няма, тъй като останаха някои детайли за доуточняване. Надяваме се в близките дни и те да бъдат изчистени, и в края на седмицата да представим новия треньор, заяви пред официалния сайт президентът на клуба Юли Попов.

Със сигурност като помощник в екипа на Ферарио Спасов остава Костадин Видолов, който изведе „жълто-черните” до две поредни промоции. Останалата част от щаба си Спасов ще представи след подписване на договора и пристигането си в Пловдив.

Визитка:

Ферарио Спасов е роден на 20 февруари 1962 година в град Дупница. Завършил е НСА „В. Левски“ гр. София, специалност футбол. Притежава УЕФА-Про лиценз за треньор и от 2009 г. е Старши треньор на Юношески Национален отбор на България, родени 1994 г.

Треньорска кариера

Бил е треньор на Олимпик (Тетевен), Спартак (Варна), Литекс и ЦСКА. Начело на ловешкия тим записва най-големите си успехи като треньор. През сезон 1996/1997 вкарва отбора от „Б“ в „А“ група, като помощник-треньор е шампион през 1998 година, а като старши-треньор – шампион през 1999 година и вицешампион през 2002 година. Под негово ръководство оборът на Литекс печели и Купата на България през 2001 година, а преди и след това — през 1999-а и 2003 година — е финалист в турнира.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина