Малчуганите от детска градина „Боряна“ направиха фурор на фестивал в Охрид

Smart me App Градът Новини

Малчуганите от детска градина „Боряна“ в район „Западен” направиха фурор на фестивал в македонския град Охрид. Те спечелиха и специалната награда по време на Дните на българската култура и фолклор в съседната държава.

Малките пловдивчани впечатлиха публиката с изпълненията на автентичните танци „Сватба”, „Нестинарка” и „Самодива”, облечени с уникални български носии. Възпитаниците на ДГ „Боряна“ вдигнаха на крака присъстващите и официалните гости в залата, сред които българският посланик в Скопие Ангел Ангелов, консулът Веселин Богданов и кметът на Охрид Константин Георгиевски.

Кметът Георгиевски поздрави директора и 16-те талантливи пловдивски деца, впечатлен от изпълненията им, той ги покани да посетят детска градина в неговия град. Там малчуганите от Пловдив заедно с връстниците си играха и танцуваха повече от час. Директорите на двете градини обещаха да продължат контактите си и в бъдеще.

Децата на ДГ „Боряна“ взеха участие във фестивала „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“, организиран от Посолството на Република България в Северна Македония. Той се проведе от 1 до 4 април 2019 г. За първи път тази година Дните на българската култура, фолклор и традиции имаха и детско издание. В него се включиха над 100 деца от страната, като пловдивските деца бяха най-малките участници във фестивала.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.