Терор на улица Отец Паисий

Под обстрел

Фалшива бомбена заплаха не провали прожекцията срещу хомофобията

Image title
Терор на улица Отец Паисий. Фалшива заплаха за адска машина, поставена в atnewscafe, предизвика суматоха с елементи на екшън. Служители на охранителна полиция отцепиха района, на място пристигнаха служители на ДОТИ. Сигналът, подаден от анонимен терорист на телефон 112 за чанта с тиктакащо бомбено устройство естествено се оказа фалшив. Но остана неприятното усещане на омраза, тъй като по същото време в заведението вървеше прожекция на документален филм за хомосексуални родители „Право на любов“. Случайно или не, само на няколко метра от кафенето се намира хомофобският билборд на партия ВРМО-НИЕ. Що за идиотия. Тук разхождаме бебето си, а някакви хора ни плашат с бомби, коментираха засиленото полицейско присъствие родители на 9-месечно момченце, което кротко спеше в бебешката си количка. Те осъдиха терора и омразата.

Ситуацията коментира публиката, събрала се да изгледа филма „Право на любов“, който създаде Неправо на Терор. Имаше и хетеро и хомосексуални хора, които в един глас остро разкритикуваха бомбената заплаха. И стърчащия насреща билборд на ВМРО-НИЕ. Политици по всевъзможен начин лицемерничат, за да се харесат на хората. Но има и такива, които преценят, че трябва да привлекат внимание с изключително лош подход- с насаждане на злоба и нетърпимост съм различните. Това според нас е престъпно, категорични бяха гостите на прожекцията. Някои от тях писаха на кмета Иван Тотев с молба билборда да бъде свален.

Image title
Филмът разказва за това как различните държави приемат хомосексуалните двойки и мечтата им да имат собствено дете. В Испания, Италия, Гърция, Холандия, Швейцария, Франция. Семейства с деца споделяха проблемите с раждане, осиновяване, бракове, поведение пред общество. Тези хора се борят и са силни, и са щастливи. А ние какво правим? Българска работа ще каже някой. Разделението винаги е на дневен ред в страната ни. А във вените на всички тече кръв, а в гърдите все сърце тупти, само че на някои вече е наранено, обясни момиче, което отиде да се възмути под винила на НИЕ.

Отварям вестника и чета за изнасилени момичета, пребити деца, глутница опасни кучета, убийства, терор. На който станахме жертва и в този момент. А те, политическата партия, отделят време и енергия за създаване на пошлост. Опитваме се да не обръщаме внимание, но грозният надпис е навсякъде- пред къщите ни, до работата ни, до приятелите ни, и бягство няма. Или има, но с какво оръжие да се бориш срещу неразумници, сподели огорчено момиче от движението ЛГБТ. Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.