Щерката на Антоний Йорданов в съдружие с щерката на Бисер Дачев от Дюни Гейт

Под обстрел

Стефка в ортаклък и със сина на митичния Славчо Христов

Депутатската дъщеря все в дружества, за които е нужна подкрепа от високо ниво- ВЕИ, ловни стопанства, дърводобив

Къщата на депутатското семейство Йорданова
Къщата на депутатското семейство Йорданови
Кой и защо запали и потроши джиповете на най-заклетите мълчаливци в Народното събрание и местния парламент Антоний Йорданов и съпругата му Татяна? Едва ли ще разберем. Полиция и прокуратура съобщават, че издирват усилено неизвестните извършители на атентатите, че се работи по куп версии, че това, че онова… Йорданови мълчат така, както мълчат на работните си места. Покрай версиите и разследванията, ние журналистите се ровичкаме из търговските регистри с надеждата да открием някакви бизнес връзки на семейството, които поне да ни осветлят икономическите им интереси. И те взеха, че изплуваха. Интересите са свързани все с дейности, които имат нужда от сериозно лоби, което един депутат може да осигури.

Вчера писахме, че Татяна Йорданова е съдружник със сина на смолянския кмет от ГЕРБ Николай Мелемов- Марио. Двамата са ортаци в дружеството „Ена Михалково”, което е регистрирано през 2012 година за търговия с хранителни стоки, минерални води, мениджърска и консултантска дейности, алтернативни източници на енергия.

Много по-интересни връзки в семейството обаче изплуват с бизнес делата на едната от дъщерите- Стефка. Въпреки крехките си 23 години, момичето явно е изключително предприемчиво, като се залавя все с начинания, за които до голяма степен ти е нужен държавен и институционален гръб- ВЕИ инсталации, ловни стопанства, дърводобив и прочие. Стефка е влязла в ортаклък със сина на митичния банкер и основател на кръга Олимп Славчо Христов- Чавдар. Двамата влизат като съдружници в Натура Оптима- фирмата, придобила  концесията на ловно стопанство Омана край язовир Доспат.

Стефка е съдружник и с една емблематична дъщеря- Райна Дачева, наследник на бившия директор на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев, който се прочу покрай скандала Дюни Гейт. Двете притежават дялове в Аква Енедржи груп, регистрирана през 2011-та с предмет на дейност проучване, проектиране и изграждане на комплексни обекти в областта на производството на енергия, включително проучване, проектиране и изграждане на съоръжения за използване на алтернативни енергийни източници, възобновяеми енергийни източници, слънчеви колектори и др., консултантска дейност в областта на енергетиката и финансите и прочее. Третата фирма с участието на Стефка Йорданова е Семан Хънт, която се занимава с дърводобив. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.