Май не знаят кога са убити Белнейски!

Под обстрел

Тотално разминаване в деня на смъртта между прокурори и адвокати, Лазар Колев остава в ареста
Лазар Колев остава в ареста до началото на делото
Лазар Колев остава в ареста до началото на делото
Странностите в случая Белнейски продължават с пълна сила. Излиза, че никой не знае кога точно са убити сестрите Росица и Христина. Това стана ясно днес, по време на мярката за неотклонение на обвинения в бруталното двойно убийство Лазар Колев. По време на пледоарията си прокурор Урбалов спомена, че Роси и Хриси са убити на 27 януари, в папките по делото пише 28 януари, а според адвокатите Марковски, денят на смъртта е 29 януари. Телата на момичетата бяха открити в местността Грамадите на 31 януари, а според съдебните медици, смъртта е настъпила между 12 и 30 часа по-рано. Което ни води на датата 29-и януари, като деня на убийството. В този ден обаче Лазар Колев има алиби. Бил е в Пловдив, има много свидетели и дори обвинението не може да оспори тези факти, коментира адвокат Марин Марковски в съда днес. Прокуратурата иска да прави вода от въздуха, допълни Димитър Марковски. Това дело е пример за доказателствена импотентност. Цели 28 тома, които могат да се съберат в три. Има объркване дори относно датата на смъртта. Да не говорим, че не е ясно как са убити Белнейски, къде са убити, с какво са убити и прочие. Всъщност, има куп оправдателни за Лазар Колев доказателства, коментира още Марковски. И допълни, че обвинението лежи на база на компрометирана ДНК експертиза, за която положително не са се произнесли дори супер лаборатории в чужбина. И на няколко умозаключителни момента- че Лазар Колев отсъствал от работа, изглеждал притеснен и продал червения си Фолксваген Пасат. Отсъствал е от работа, защото е работил при вуйчо си. Бил е притеснен, защото се е разделял с приятелката си Виолета. Продал е автомобила си, защото е имал проблем с хазарта, отговори на доводите на прокуратурата Марковски. Според прокурор Урбалов обаче, грешка в ДНК експертизата не може да има. Всъщност може, но вариантът е едно на 48 милиарда. При анализа, данните от намерените под ноктите на Росица остатъци от кожа, и семенната течност във влагалището на Христина, съвпаднали с ДНК-то на Колев, твърдят обвинителите. Годен материал е имало от самото начало, но е бил на неизвестен извършител , подчерта прокурор Урбалов. Колев е бил заподозрян още в самото начало на следствието. Защо от тогава няма съответствия с неговото ДНК, атакува Марковски.
Друг основен момент бе свидетелските показания на Стефан Боев. Според прокуратурата той е бил подкупен от вуйчото на Лазар Колев- бизнесменът Паун Лазаров, за да му градят фалшиво алиби. Имало е още много подобни случаи. Лазаров е обикалял и е предлагал пари на хора, за да разказват, че във вечерта на убийството са били в компанията на Лазар Колев. Боев взел кинтите, но после си признал пред полицаите. Не така седят нещата обаче според защитата на обвинения в двойното убийство. Стефан Боев е бил на хранилка при Паун Лазаров. Той е доведен баща на приятелката на Лазар Колев по това време и постоянно искал пари. Малко след убийството е бил в дома на Лазаров и е искал 200 лева, но той му е отказал. После е отишъл в полицията, дадоха своята версия баща и син Марковски.
След целия словесен екшън, тричленният състав на Апелативния съд остави Лазар Колев в ареста с мотива, че има доказателства, че е извършил престъплението, има богато криминално минало, може да се укрие или извърши друго престъпление.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.