Актуално

Социалният министър към протестиращите майки в Пловдив: Промяната е свързана с един по-сериозен ресурс към вас и към хората с увреждания

 

 

Бисер Петков се срещна с протестиращите родители и деца с увреждания до Общината

Таня Грозданова

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който е на обиколка из страната по Дневните центрове, предоставящи социални услуги, срещна с протестиращите родители и деца с увреждания до Общината – на пункта "Системата ни убива".  

Присъстващите му разказаха за накратко и за проблемите, с които се сблъскват на местно ниво.

Родители се оплакаха, че общинската служба за превоз на инвалиди отказвала да обслужва жителите на Коматево по време на ремонта на Коматевско шосе. 

Според родителите, 45-минутен сеанс  за рехабилитация по клинична пътека въобще не е достатъчен и за да има ефект трябва да трая поне час.  

Министърът изслуша четирите дами и Петьо, който миналата седмица бе оставен от баща си в приемната на Бойко Борисов, след което коментира следното:

„Търсим решения за достъпна среда, знаете, че тези неща са свързани и с остарялата база, нещата се случват едно по едно. Правим наистина усилие, това което дълги години не е ставало да се случва с ваше участие. Аз мисля че всеки би ви подкрепил (посочи подписката)  Държавата прави възможното с органите на местната власт.“

Бисер Петков коментира, че Пловдив е една от водещите общини в предоставянето на социални услуги.  Той обясни и че с ресорният зам.-кмет Георги Титюков са коментирали оплакванията от краткото време на услугата „лична помощ“, която тук е 2-3 часа. От Общината обяснили, че това е така защото има много желаещи, а всъщност средствата са ограничени.

Министър Петков припомни, че миналия вторник протестиращи се срещнаха и с министър-председателя Бойко Борисов.  "Знаете, че премиерът пое ангажимент", каза социалният министър и припомни, че на срещата миналата седмица е присъствал и финансовият министър.

Бисер Петков пое от пункта на протестиращите към Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Комплекса за социални услуги "Свети Георги".

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина