Актуално

Само 5 градски автобуса в Пловдив ще са с празнично разписание на 3 март

Всички останали са с делничен график

13 500 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната

220 000 българи тръгват на път за почивните дни

Над 220 000 българи тръгват на път за почивните дни около 3 март. Голямото пътуване  ще започне още в четвъртък следобед. По предварителни данни близо 180 000 българи ще пътуват в страната, а над 40 000 са избрали да почиват в чужбина. От Пътна полиция очакват през следващите дни натоварен трафик по всички магистрали и големи пътища в страната.

От държавните железници са предвидили допълнителни билети за трите почивни дни. От 2-и до 6-и март включително, националният железопътен превозвач ще предостави над 13 500 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. Основните направления, по които влаковете ще се движат с допълнителни вагони са: София – Варна – София, София – Бургас – София, София – Пловдив – София, София – Свиленград – София, София – Горна Оряховица – София, София – Русе – София, София – Силистра – София, София – Лом – София, София – Видин – София, София – Благоевград – София, Варна – Пловдив – Варна и др.

Специално за празничното честване на националния празник и очакван голям интерес от желаещи да пътуват с теснолинейката, на 3-и март ще бъдат осигурени допълнителни вагони и за влакове по направлението Септември – Добринище – Септември. Вечерта на 3-ти март 2016 над 200 души от цялата страна пожелаха масовото пътуване с теснолинейката по случай националния празник да стане традиция.

В Пловдив почти всички автобусни линии от масовия градски транспорт ще се движат с делнично разписание с изключение на пет. „Във връзка с почивния ден по случай честването на националния празник на България ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщава, че на 03.03.2017 г. /петък/ автобусни линии № 1, 9, 20, 26 и 66 ще работят с неделно маршрутно разписание.

От КАТ – Пловдив предупреждават за  временна организация на движението в района на Бунарджика. При придвижване на организираните шествия и посещения на официални делегации поетапно ще бъдат спирани моторните превозни средства по бул. "Руски", в участъка между кръстовищата с ул. "Гладстон" и бул."Шести септември". 

От сектор "Пътна полиция" напомнят на водачите да спазват правилата за паркиране и престой в района на парка и прилежащите територии. При необходимост автомобилите на нарушителите ще бъдат отстранявани принудително.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина