Борисов поиска оставките на трима министри заради Своге

Новини

Снимка: Дневник

Оставките на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния Ивайло Московски и регионалния Николай Нанков е поискал премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерския съвет днес, съобщи Дневник.

Оставките са поискани заради катастрофата в Своге в събота, при която загинаха 17 души. Още в неделя сутринта тримата са заявили готовност да понесат политическа отговорност заради инцидента.

"Трябва да има виновни от държавната администрация", коментира вчера министърът на регионалното развитие Николай Нанков, след като даде показания като свидетел пред Националната следствена служба.

"В качеството си на министър в морален аспект винаги бих могъл да отговарям. Вчера също заявих това. Политическата отговорност невинаги се носи с даване с оставки. Политическата отговорност понякога е в правилното отреагиране в дадена ситуация, да се предприемат действия в бъдеще, а и да се подпомогне максимално разкриването на истината", каза Нанков вчера.

В 12.30 ч. се очаква изявление на тримата министри. Тогава ще има и повече подробности за основанията за искане на оставките.

Споделете ни във:

1 thought on “Борисов поиска оставките на трима министри заради Своге

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.