Вода, камъни и много философия донесоха 2 Икара на Пловдив

Култура

Image title

Вода, камъни, два практикабъла и много философия спечелиха две награди Икар за Пловдив. На официалната церемония по награждаването снощи, кукленото представление Вграждане спечели две номинации в категориите „цялостен спектакъл“ и за „музика“. Подготовката за изпълнението е отнела повече от два месеца и половина, което според младите артисти Наталия и Росен е изключително дълго. Много труд, енергия, тежки репетиции за танци и сценарии са вложени. Дори изборът на камъни е коствал много на екипа. Те са пътували чак до Асеновград, за да напълнят 400 килограма парченца скала. 
Майстор Манол вгражда любовта на живота си- Неда. Човешкият живот е тленен, а произведението- безсмъртно. Грях ли е да 

Image title

отнемеш едното заради другото? Манол създал мост и вградил в него душата. Душата на любимата си. ЗА да остане мостът. Завинаги! Това е част от резюмето на „Вграждане“. Тази вечер също ще се играе в кукления театър. 
Днес на пресконференцията зам.-кметът по културата Стефан Стоянов обяви за първи път пред всички, че ще се направи дарение. Дворът в държавния куклен театър ще се купи от общината, за да може да се играят спектакли на открито. Виктор Бойчев бе изключително благодарен и обеща това лято още летни представления под звездите. 
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.