Узун чаршия посреща майстори от близо и далеч

Култура

Пролетен панаир на занаяти ще се проведе от 17.05.2018 г. до 20.05.2018 г. на ул. Райко Даскалов /Малката главна/. По време на панаира ще има демонстрации и традиционния базар всеки ден от 10.30 ч. до 19.00 ч.

Участие в панаира ще вземат 75 български майстори – занаятчии, ще бъдат представени  и демонстрирани над 20 занаята: металопластика, дърворезба, художествена обработка на дърво, тъкачество, плъстене, грънчарство, художествена керамика, ножарство, стъклопис, свещолеене, сладкарство, изработване на накити с различни техник, изработване на кукли от текстил, шапкарство, художествено плетиво, килимарство, изработване на художествени тъкани, кошничарство, звънчарство, изработване на народни музикални инструменти, изработване на изделия от кожа.

Гости на Панаира ще бъдат Мая Савич – Сърбия, децата от КЕРАМИЧНО АТЕЛИЕ  към Комплекса за Социални Услуги „ОЛГА СКОБЕЛЕВА“ и деца от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев"

Организатори са: Община Пловдив, Регионална Занаятчийска Камара- Пловдив и Регионален етнографски музей Пловдив, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и спомоществувателите   КЦМ Груп Металургремонт 21 и СОТ Брадърс.

Събитието  се провежда в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.                    

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.