Актуално

Уникалният проект на Вим Вендерс „Пина” и поредното бижу от Уди Алън – „Полунощ в Париж” в Орфей довечера

Пина
Пина
Уникалният филмов проект на Вим Вендерс – „Пина” ще бъде прожектиран за първи път в Пловдив, от 21:15 часа като част от Филмови нощи във Филипополис. Филмът надниква в творчеството  на емблематичната хореографка Пина Бауш.  „Чрез танцовия театър на Пина се научих да ценя жестове, поза, поведение, езика на тялото – нейната работа ме научи да ги уважавам. Преоткривам ги всеки път, когато видя творба на Пина. Колко много истории могат да бъдат разказани без помощта дори на едно изречение…”, споделя режисьорът.

Пина
Пина
Пина Бауш е легендарен майстор на танца и хореограф. Уникалните ъ творения предлагат несравнимо с нищо друго визуално преживяване. А новаторският документален филм на Вим Вендер улавя естетиката на Пина Бауш по неповторим начин.

От 23:30 часа можете да гледате филм на друг гениален режисьор „Полунощ в Париж” на Уди Алън. Двама млади американци, които са заедно от ученическите си години и смятат да се оженят през есента, отиват за няколко дни в Париж, където бащата на годеницата на Гил има бизнес среща.

Докато Инес и майка й се радват на случайна среща с друга двойка и заедно откриват туристическите съкровища на града и луксозните му магазини, Гил попива мистериозното вълшебство на местата, където любимите му автори някога са живели в “безкраен празник”. Той чувства, че в Париж ще намери вдъхновението, което ще му помогне да използва успеха си като холивудски сценарист и добие смелост да пише романи.

Но по пътя си Гил се натъква на неочакван завой и в края на пътешествието си открива какво наистина иска от живота. В своята нова романтична комедия Уди Алън изразява любовта си към града, който счита за най-красив в света – след Ню Йорк, разбира се. Плунощ в Париж
Плунощ в Париж

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина