Актуално

Турски художници гостуват на ГХГ

Градска художествена галерия – Пловдив и Асоциацията по изящни изкуства на град Бурса, Турция, организират групова изложба на турски художници на 18.11.2015 от 18,00 часа. В залите на втория етаж на Галерията на ул. „Александър I“ № 15 ще бъдат подредени 39 творби от различни жанрове. За откриването на изложбата в Пловдив пристигат 26 турски артисти, за да представят произведенията си и да се запознаят с древния ни град и неговите съвременни творци. Изложбата ще продължи до 02.12.2015 г.

Асоциацията за изящни изкуства на Бурса е създадена на 10 май 2011 година от група художници и вече наброява 70 членове. Мисията й е да подпомага артистичното и културно развитие на хората чрез популяризине на изкуството, да предлага възможности за изява на професионални и непрофесионални творци. Асоциацията организира международни изложби, конференции, творчески работилници и семинари. Ангажира се с осъществяването на социално отговорни проекти в сферата на изкуството. Асоциацията по изящни изкуства на Бурса насърчава връзките и взаимодействието между артистите чрез международни проекти с чуждестранни творчески организации. 
Председател на Асоциацията е Айфер Демирджиоглу, която участва в нейното  управление вече 8 години. Тя е завършила художественото си образование в Анкара и в творческата си биография има 34 самостоятелни изложби, както и участия в 150 групови изяви. Айфер Демирджиоглу е член на множество турски и международни арт асоциации. Работи главно в областта на живопистта.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „Асоциацията за изящни изкуства на Бурса“ дали е наистина за ИЗЯЩНИ, или е за нововъведените от Позьорката Ве.Са. от АртНюзЧОРБА (на приватизираната улица Отеца) гърчави спазми озаглавени ОТРОВЕНО ИЗКУСТВО? Изкуственост без изкусност, без майсторство? Което даже за ЗАНАЯТчийство не мож’ го пробута? Под егидата на Чичовото Стояново в „платформите“? И АМЕРКАНСКАТА агентура?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина