Терапевти и Каре на Сцена на кръстопът тази вечер

Култура

С пълна сила продължава театралния фестивал „Сцена на кръстопът“. Тази вечер любителите на Мелпомена ще могат да гледат „Терапевти“ от Кристофър Дюранг на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и „Каре“ от Пау Миро на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“.

Брус (Явор Борисов) и Прудънс (София Бобчева) търсят партньори по обява. Първата им среща минава катастрофално, но когато повторно се събират, подмамени от поредното обявление за запознанство, решават, че това не е случайно…

Опитите им да се опознаят и сприятелят се усложняват от налудничавите съвети на техните психотерапевти (Александра Сърчаджиева и Калин Сърменов). Не стига това, но и Брус е в „деликатни“ отношения със своя съквартирант Боб (Боян Арсов)…

„Терапевти“ е не просто романтична комедия, в която се надяваме любовта да възтържествува. Това е забавно нагледно ръководство как да се научим да харесваме сами себе си.

„Терапевти“ ще се играе на Голямата сцена на Драматичния театър от 19 часа. Постановката не е подходяща за лица под 16 години.

Какво е накарало четирима близки приятели да спрат да се виждат? Какво ги е накарало да се съберат отново? Защо се доверяват на неща, които не разбират и не смятат за редни. Може би има други механики, които ни движат освен тази на споделеното съзнание.

„Каре” е пиеса за тези, които не намират смисъл в живота на другите. За тези, които намират живота между случванията на другите. Пиeса за неутолимата жажда, за лекотата, за размаха, с който искаш да пропилееш целия си живот!

Пиесата на каталунския драматург- Пау Миро, ни замисля за позицията на определен тип хора, които често биват определяни като аутсайдери или негодници. Защото техните намерения и реакции не съответстват на обществените порядки. Само че тези хора, също нямат потребност да са част от обществото, защото обществото отдавна ги е поставило в пасивни, изчакващи позиции. А тяхната природа е друга, те обичат да рискуват, да залагат…всичко и сега.

„Каре“ ще може да гледате с вход свободен от 19.30 часа в Камерна зала в Драматичния театър. Представлението не е подходящо за лица под 16 години.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.