Актуално

Стартира първият Alter-Native фестивал

За първа година в Пловдив ще се проведе фестивал за алтернативното изкуство на младите творци "Alter-Native". Проектът предвижда в рамките на два дена да се проведат изложби, концерти, поетични четения, както и създаването на визуално и сценично улично изкуство по оживените публични пространства в центъра на Пловдив.

С пълна сила той трябваше да стартира днес по обяд, но поради лошото време някои от събитията са изместени за следващия ден. Кулминацията на програмата ще е в неделя от 20:00 часа в клуб "Библиотеката", когато ще бъдат наградени всички участници

27 Септември:

20:00 в клуб "Библиотеката" млади поети от цяла България ще четат своите произведения, а публиката ще има възможност да гласува и да избере победители.

22:00 в клуб "Библиотеката" ще се проведе награждаването на поетите, ще се презентира фоторазказ на Атанас Куцев от Африка и short film и ще свирят група X-ray.

28 Септември:

13:00 на Главната (в разстоянието между Общината и Пощата) художници ще рисуват картините си, като така ще създават произведенията си пред очите на всички в публична среда.

17:00 в пространството между площад Стефан Стамболов и хотел "България" – известно още като "Бингото" – ще започнат пърформанс артистите, като запазваме изпълненията за изненада.

20:00 в клуб Библиотеката – прожектиране на short films направени специално за фестивала, прожектиране на снимките на фотографите от самия фестивал и в почивките между прожекциите – група SummersBees, Acoustic Corporation и Петър Борисов. Награждаване на художниците след оценка от журито, както и награждаване на победителите в конкурса за есе на тема "Свободата няма граници" на MediaCafe.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина