Актуално

Сърце и чар за чудото на Рожденството

Музика оживява културния живот в Пловдив благотворително


За деца в неравностойно социално положение в Пловдив ще се състои благотворителен концерт на 16 декември от 18:00 часа във Военния клуб.
През 2012 год. младата изпълнителка на флейта Камий Гено за втора година прекарва дните по Рождество с децата от ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза”. Тя има идеята да предостави възможност на децата от вокалната  група на Дома да излезат на сцената като истински артисти и да получат признанието на публиката, а самата тя, с изпълнението си на флейта и акомпанимент на пиано, да допълни вълнуващата коледна атмосфера на празника. 
През 2013г. Камий  Гено идва отново в Пловдив заедно с приятелката си, пианистката Жюли Делбар. Двете доброволки ще вложат талант, сърце и чар, за да претворят в музика чудото на Рождество. В репертоара им: Вариации поTrockne Blumen – Франц Шуберт и Соната- Франсис Поленк.
Този концерт е  повод да се радваме на изпълненията на вокалните групи „Бон Мин” към КСУ „Олга Скобелева” и ДДЛРГ „Княгиня Мария Луиза” в гр. Пловдив.
 Камий Гено: завършила Кралската Музикална Академия в Брюксел в майсторски клас на Бодоан Жио, в момента е в майсторски клас на Пиер Дюмай със специалност флейта пиколо към Национална Музикална Академия в Париж 

През 2011г. увлечението ù към симфоничната музика я отвежда в оркестър-ателие „Остинато” Париж,  с който тя свири в най-реномираните Парижки зали: Théâtre du Châtelet, Opéra Comique, заедно с най-известните изпълнители: Natalie Dessay…и др., Камий Гено редовно участва в Националния Белгийски Оркестър, във Филхармонията на гр. Лиеж,  в оркестъра Charlemagne Orchestra for Europe, в Музикалната Капела на гр.Турне.

Жюли Делбар: завършва майсторски клас по пиано с отличие  и получава първа награда на Concours Des Concerti на Кралската музикална Академия в Брюксел, което и дава възможност да участва в оркестър под диригенството на Ги Ван Ваас. За блестящото си изпълнение тя става лауреат на специалната награда за Културно Музикално Наследство на Кралската Академия и от декември 2011г.  постоянно акомпанира в академията в Брюксел.
Спонсор на концерта, който ще се състои на 16 декември 2013г.  от 18.30 ч. във Военния Клуб,  гр. Пловдив е Асоциация „Бон Мин”. Асоциацията е част от дейностите на Сдружение „Сент Венсан де Пол” Франция. От 13 години Асоциация „Бон Мин”  активно съдейства за подобряване условията на живот в Домовете за Деца в Южна България и професионалната подготовка на младежи, израснали там.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина