Актуално

София Филм Фест в Пловдив продължава с пълна сила

Свежа немска комедия и филм с награда от Кан довечера

Петел с Вино
Петел с Вино
Лъки Синема ви очаква днес от 18.30ч., за да се посмеете от сърце на немската комедия Петел с Вино. Филмът, гледан вече от над 4 милиона зрители, е най-касовата немска комедия на всички времена. А в една от ролите ще видите и роденият в Пловдив актьор Самуел Финци.

Притеснен от много лични и професионални проблеми, сценаристът Хенри получава фантастично предложение – да напише сценарий по бестселъров роман заедно с Катарина. Освен авторката на романа, тя е и жената на живота му. Ще успее ли той да я спечели отново и то след като в живота му се появява 8-годишната Магдалена – плод на флирта му за една нощ?

Хавър
Хавър
От 20:45 часа можете да гледате нежната и завладяваща творба на Аки Каурисмаки – Хавър. Филмът разказва историята на ваксаджия, който се опитва да отгледа имигрантско дете във френското крайбрежно градче Хавър. Това е втората продукция на Аки Каурисмаки, която той снима във Франция след „Живот на бохем” през 1992-ра.

Голяма част от участниците са местни жители от Хавър. Премиерата на филма е по време на фестивала в Кан, където за пореден път Каурисмаки е включен в Официалната селекция.  Характерните за брилянтния финландски режисьор сдържана актьорска игра и просто кинематографично повествование няма да ви оставят безразлични.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина