Актуално

Шошо идва за „Лора от сутрин до вечер” в Лъки

Официален старт на програмата на София Филм Фест в Пловдив довечера
Кадър от Лора от сутрин до вечер
Кадър от Лора от сутрин до вечер
Дългоочакваният най-мащабен кинофорум под тепетата се открива официално в четвъртък от 18.30 часа в кино „Лъки синема” с прожекция на най-новия български филм – „Лора от сутрин до вечер”. Режисьорът Димитър Коцев – Шошо ще пристигне в града, за да представи лично своя дебютен проект на пловдивската публика. Водещ на срещата по традиция ще бъде Иво Дионисиев. „Лора от сутрин до вечер” е историята на една млада жена, която има само един ден, за да повярва в стара загадка, да се довери на своите приятели и да намери любовта.Концертът
Концертът

Втората прожекция ще бъде от 20.45 часа на копродукцията на Франция, Италия, Румъния и Белгия – „Концертът”. Лентата ще ни отведе в Болшой театър преди 30 години, когато уважаваният диригент на оркестъра на Андрей Симонович Филипов е уволнен, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър Шателе в Париж кани оркестъра на Болшой театър да изнесе концерт там. Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър. Ако всички успеят да преодолеят трудностите, които им предстоят, последният им концерт може да се превърне в истински триумф.
И тази година зрителите на фестивала ще имат възможност да гласуват за филмите, които гледат и да определят кой ще е поредният носител на наградата „Златната ябълка”, връчвана на най-добрия филм според пловдивската публика.
Ново предизвикателство за почитателите на седмото изкуство ще предложи София Филм Фест в Пловдив тази година. Играта „Снимай и спечели с  Jameson” стартира заедно с откриването на фестивала  и ще продължи до 19ти март. В нея могат да участват всички посетители, които се снимат на звездната стена в кино „Лъки синема” и изпратят фотографията си на [email protected].  Във фейсбук страницата на фестивала ще се проведе гласуването, а най-харесваната снимка ще спечели много награди, сред които  комплект сувенири от Jameson, пропуск за безплатно посещение на фестивала през следващата година, ваучер за консумация в клуб „Алкохол” и специална среща със Стефан Вълдобрев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина