Актуално

Сашо Секулов стъпи в Сърбия за рождения си ден

Image title
Александър Секулов си направи възможно най-добрия подарък за рождения ден. Писателят стъпи на сръбския книжен пазар точно в навечерието на празника си. Преди броени дни престижното издателство „Геопоетика” издаде на сръбски романа на пловдивчанина „ Колекционер на любовни изречения”. В предговора писателят Владислав Баяц е написал: „Пред читателя е текст толкова разкрепостен от жанровите калъпи и твърдата литературна дисциплина, че е съвсем позволено да го причислим към несъществувашата група от книги с неограничена фантазия./…/ Във всички случаи резултатът е изключителен: това е един от прекрасните примери за почти разпусната фантазия, магията на езика и приказността. До прочитането на този роман не знаех, че приказките да възрастни са възможни.”
Издателство „Геопоетика” е превело и дало път към литературна Европа на още двама български писатели –  Георги Господинов и Алек Попов.
Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година, живее и пише в Пловдив. Автор е на книги със стихове /„ Карти и географии”, „Възхитително и леко”/, на сборници с есета /„ Високите каменни хълмове”, „История на минималната съпротива”/, на пиесата „Светли хотелски стаи”. Носител на национални литературни награди. Собственик е на едни от най-емблематичните пространства за култура и изкуство в България – клуб „Петното на Роршах” и „ Конюшните на царя”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина