Актуално

Роксет с концерт в България

Image title
Роксет ще свирят в България, разкриха организаторите на шоуто от София Мюзик Ентърпрайсис днес. Шведското дуо тръгва на дългоочаквано световно турне 15 години след като обиколиха планетата за последно. Мари Фредриксон и Пер Гесле са включили София в графика на тура си. Двамата ще излязат на сцената на Зала 1 на НДК на 29 май догодина. Първият им концерт ще е на 1 март в Казан, Русия, след което ще обиколят поне четири континента през годината. Мари и Пер се връщат на световната сцена с пълен ентусиазъм след шестте напълно продадени концерта миналото лято. През 2001 г. Роксет направиха обиколка из Европа, а последното им световно турне беше през 1994-95г. с албума “Crash! Boom! Bang!”.Image title

РОКСЕТ са една от най-успешните, световни машини за хитове. Първият им хит е от края на 80-те години – песента “The Look” от албума “Look Sharp!”. От там насетне бандата превзема всички световни сласации с песни като “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” и “Dressed For Success”. През годините Роксет продават над 75 милиона албума, а емблематични песни като “Listen To Your Heart” и “It Must Have Been Love” са пускани над 4 милиона пъти в радиостанциите в САЩ. За четири години, през 90-те, бандата не слиза от класацията на сп. Билборд “Billboard Hot 100”.
„Ако ме бяхте попитали преди няколко години дали РОКСЕТ ще направят ново световно турне, веднага щях да ви отговоря категорично – Не!”, споделя певецът Пер Гесле. „Мари трябваше да се възстанови от сериозно заболяване и едно турне изглеждаше невъзможно, дори немислимо за мен. Ще бъде страхотно да се срещнем с публиката в целия свят отново.”
„От 2002г. копнея и се надявам да направим световно турне. Невероятно щастлива съм, че ще срещнем почитателите си в целия свят отново”, споделя Мари. 
Освен с дългоочакваното световното турне  на Мари и Пер, в началото на идната година, многобройните феновете на дуото по целия свят ще бъдат зарадвани и с издаването на новия албум на РОКСЕТ. Албумът ще бъде на българския музикален пазар в началото на 2011г. от Анимато Мюзик/EMI. Билетите за концерта ще се продават на цени от 60 до 150 лева, а продажбата им стартира в понеделник, 15 ноември. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина