„Полунощ в Париж” и „Недосегаемите” тази вечер в лятно кино „Орфей”

Култура

Полунощ в Париж
Полунощ в Париж
Тази вечер от 21.15 часа можете да гледате чудесния „Полунощ в Париж” на Уди Алън. В 41-я си филм, заснет изцяло във френската столица, режисьорът събира звезди като Оуен Уилсън, Рейчъл МакАдамс, носителят на Оскар Ейдриън Броуди, Майкъл Шийн, Марион Котияр и съпругата на президента на Франция Никола Саркози – Карла Бруни, за която това е дебют в киното.
Героят на Оуен Уилсън е американски писател, който заминава на бизнес пътуване с годеницата си и, за негово съжаление, нейните родители в най-романтичния град в света. Там, в полунощ, изоставен за вечерта от бъдещата си съпруга и разхождайки се сам, изведнъж се озовава в старинна кръчма в странната компания на Ърнест Хемингуей, Скот Фицджералд, Пабло Пикасо, Салвадор Дали и др. и разбира, че се е върнал в назад във времето, в 20-те години на миналия век…

Недосегаемите
Недосегаемите
Поради отлагането на прожекциите на  филма ” Риболов в пустинята ”, който ще бъде показан в лятно кино „Орфей” след 23ти юли тази вечер от 23.30 часа зрителите ще могат да видят великолепния френски филм “Недосегаемите”. Лентата не изпада от европейските класации цели 12 седмици, а в IMDB е един от малкото чуждоезични филми с оценка 8.5. След инцидент с делтапланер Филип (Франсоа Клузе), богат аристократ, загубил съпругата си, наема като болногледач безработния Дрис (Омар Си). Чернокож младеж, мюсюлманин, израстнал в предградията и току-що излязъл от затвора, той изглежда възможно най-неподходящият човек за работата. Опознавайки се, двамата редуват Вивалди с музиката на “Earth, Wind & Fire”, „моркова” с „тоягата”, костюмите с анцузите. Техните коренно различни светове се кръстосват, докато мъжете свикват един с друг. Помежду им се заражда лудешко и забавно приятелство, неразбрано от близките на Филип, но толкова силно и неочаквано, че ги прави недосегаеми.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.