Актуално

Пловдив остана без бис от ASIA

Над 2000 прелъстени и изоставени от емблематичните музиканти

„Оставка“ кънти на Античния след концерта на супер групата



Прелъстени и изоставени. Така се почувстваха феновете на ASIA,след като супер музикантите не излязоха за бис на снощния си концерт в Пловдив. Повече от две хиляди души, някои дошли от Румъния, София, Русе, Варна и Бургас, викаха на крака любимците си обратно на сцената в продължение на десет минути, но Джон Уетън, Карл Палмър, Сам Коулсън и Джоф Даунс останаха зад кулисите. Така, с нотка на разочарование, завърши снощният иначе страхотен концерт на емблематичната прогресив рок банда на Античния. Големи са, но можеше да излязат за още едно парче. Толкова ги искаше публиката. Раздялата бе твърде протоколна, коментираха след шоуто меломаните. Които приеха трудно отношението на музикалните емблеми. Хората останаха с впечатлението, че Уетън и компания дойдоха, изпълниха договора си и си заминаха. Любовната игра с почитателите някак остана без очаквания финал, без оргазма. А публиката го заслужаваше, със сигурност. Зарядът бе толкова голям, че дори филхармониците останаха на сцената с надежда, че именитите им колеги ще се върнат обратно, та да ощастливят крещящото множество. Докато класическите музиканти изчакваха реакцията на британците обаче, те вече се преобличаха в гримьорната.

Звездата на вечерта- брилянтниятголобрад Сам Коулсън
Звездата на вечерта- брилянтниятголобрад Сам Коулсън
Голямата звезда на вечерта бе 26-годишният голобрад китарист на супер групата- Сам Коулсън. Единственият американец във формацията е фантастичен виртуоз, от който всички вече очакват чудеса. Пичът се раздаде до край, въпреки че, случайно или не, бе в постоянен мрак с инструмента в ръка. Осветителните тела просто не бяха насочени към него по една или друга причина. Въпреки това той блестеше като комета в солата си. Това момче ще бъде китарен колос един ден, начертаха пътя му родни музиканти, дошли да сверят часовниците с класиците Карл Палмър, Джон Уетън и Джоф Даунс. Много от феновете бяха дошли да чуят някое от парчетата от ерата на Джон Пейн. Дори се чуха подвиквания „Арена“ от едноименния албум с участието на Пейн. Това обаче нямаше как да се случи, защото той вече е затворена страница за групата в този й формат.

Поклон пред публиката, след който бис не последва
Поклон пред публиката, след който бис не последва
Първата част топ музикантите излязоха сами на сцена, за да подпукат няколко от хитовете си от 80-те и парчета от новите си албуми, родили се след възраждането на оригиналната група. Във втората част Уетън покани пловдивските филхармоници и диригента Левон Манукян, който за пореден път доказа, че е феномен. Само за два дни рокаджиите и музикантите на операта така се бяха напаснали благодарение на диригентската му палка, че сякаш обикалят на съвместни турнета от 1982г. Той е невероятен, посочиха ейшистите Манукян и се поклониха пред безспорния му талант. Античният театър пя химните Феновете на крака: Още, още!
Феновете на крака: Още, още!
на ASIA-  Sole Survivvor, Only Time Will Tell, Don’t Cry, The Smile Has Left Your Eyes. Всички бяха на крака за култовото Heat of The Moment. Точно в този момент обаче всичко се скъса. Музикантите се поклониха и влязоха зад кулисите, от където повече не се появиха. Меломаните не повярваха, че това се случва до мига, в който от тонколоните зазвуча Хей Ю на Флойд. А щом чуха емблематичния рефрен мнозина вдигнаха ръце и изкрещяха „Оставка!“. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина