Актуално

Пенелопе Крус в “Ма ма” и “Теорема нула” на Тери Гилиъм – днес на София Филм Фест в Пловдив

“Райската стая” с Анжела Недялкова и детския “Дългият път на Север” са другите филмови предложения в неделя

Продукцията с българско участие “Райската стая” можете да гледате днес от 16:15 часа в зала 1 на LUCKY Дом на киното. Това е история за шест души, които се откриват един друг и понякога повлияват необратимо на съдбата си само с поглед. За красивата млада българка Женя /в ролята Анжела Недялкова позната ни от „Аве“/ пътуването до Амстердам се превръща в ад. Ужасният плен, в който тя се намира, кара приличащия на ангел африканец Яя да се бори за свободата. Сръбският военен престъпник Ивица, който току-що е станал баща, осъзнава, че престъпленията никога няма да останат ненаказани. Босненката Сека няма за какво друго да живее, освен за да отмъсти. И когато шведският пианист Лукас бяга от временния си дом, баща му Стиг най-накрая разбира, че страстта им към музиката вреди на връзката между баща и син.

Пенелопе Крус прави поредната си уникална роля във филма на Хулио Медем “Ма Ма”. Изпълнен с много въздействащи емоции, типично по испански, „Ма ма” представя историята на Магда, на която й предстоят много изпитания – тя е безработна, мъжът й я изоставя заради по-млада жена и в същото време разбира,че има сериозно заболяване. Въпреки периодът, изпълнен с трудни житейски моменти, Марта е решена да се бори за своето оцеляване и да се посвети изцяло на своя единадесетгодишен син… Вдъхновяваща история за живота, смъртта, романтиката и майчинството. Прожекцията е от 18.30 часа.

От 20:45 може да се сблъскате отново с неповторимия свят на Тери Гилиъм. Двукратният носител на „Оскар” Кристоф Валц, Тилда Суинтън и Мат Деймън са част от актьорите в последната творба на гениалния режисьор – “Теорема нула”. Филмът разказва за ексцентричен и асоциален компютърен гений, обзет от екзистенциално безпокойство. Той живее в изолация в една стара църква, обсебен от задачата да открие смисъла на живота или липсата на такъв, по лично възложение на Мениджмънта. Усамотението му обаче е нарушено от хора, на които няма пълно доверие. Именно те ще му помогнат да изпита силата на любовта и сам да пожелае да открие смисъла на собственото си съществуване.

И днес малчуганите могат да станат част от фестивала с  анимацията “Дългият път на Север” от 15:30 часа в зала 2. Саша е младо аристократично момиче, растящо в Русия в края на XIX в., което пренебрегва уредения си брак и тръгва по следите на дядо си, прочут учен, който се е загубил в дебрите на Северния полюс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина