Актуално

„Осмото чудо” на НФА „Българе” ще омагьоса Античния театър

Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи четвъртия си авторски проект "Осмото чудо" премиерно в Пловдив

Верните фенове на „Българе” ще са сред първите видели спектакъла след официалната му премиера на 14 юни 2016 г. в НДК. "Осмото чудо" ще бъде представен на 29 септември 2016 г. на сцената на Античен театър. Христо Ив. Димитров – продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега.

"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век – ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "Българе" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
Спектакълът "Осмото чудо" е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.

Билетите за "Осмото чудо" ще бъдат пуснати в продажба от 1 август в билетен център пред Община Пловдив. Цени на билетите: 12, 15 и 20 лв. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина