Актуално

Номинираният за Оскар “Диви истории” и “Вечната Аделайн” с Блейк Лайвли и Харисън Форд в Lucky Дом на киното

“Диви истории” на аржентинския режисьор Дамиан Шифрон беше част от селекцията на София Филм Фест, а сега прави и своята официална премиера в България. Сред продуцентите на лентата е и любимецът на българската публика Педро Алмодовар. Филмът е съставен от шест отделни сюжета. Истории за любовна измяна, завръщане на миналото, трагедия или дори насилие, което можем да открием във всеки ежедневен детайл. Желанието за успех, състезанието между хората и неравенството в света, в който живеем, стресират и депресират много хора, някои от които в един момент не издържат. Филмът е точно за тях. Едновременно смешни и брутални, историите ще ви накарат да погледнете на живота и от друг ъгъл. “Диви истории” беше номиниран и за Оскар за най-добър чуждоезичен филм.

Другото премиерно заглавие е “Вечната Аделайн” с участието на Блейк Лайвли („Клюкарката“, „Градът“) и Харисън Форд. По чудо останала на 29 години в продължение на осем десетилетия Аделайн Боуман води самотен живот, без никога да си позволява да допусне близо до себе си някого, който може да разкрие тайната ?. Докато една случайна среща с чаровния филантроп Елис Джоунс запалва отново страстта ? към живота и любовта в сърцето ?. След един прекаран уикенд с родителите му, когато тайната ? е заплашена от разкриване, Аделайн взема решение, което ще промени живота ? завинаги.

В киното и тази седмица продължават прожекциите на  забранения в Русия “Дете 44” с Том Харди, Венсан Касел и Гари Олдман, носителят на 4 Оскар-а “Бърдмен” на Иняриту, новата продукция на Андрей Звягинцев “Левиатан”, романтичната история “Най-дългото пътуване” по романа на Никълас Спаркс, фестивалните хитове “Солта на земята” на Вим Вендерс, носителят на Златна плама “Зимен сън”, “Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието”, “Чудесата”, “Потъването на Созопол” с Деян Донков и “Буферна зона” на Георги Дюлгеров.

Освен през уикенда прожекции за най-малките ще има и на 6 май, който е почивен ден: “Пчеличката Мая”, “Снежната кралица” 3D, “Крадци на ядки”, “Астерикс и Обеликс” 3D, “Бамзе и градът на крадците”, “Кумба”. “Малката голяма панда”, “Свободни птици”. 

 

Цени на билетите (можете да ги купите на касата в киното или онлайн на boxoffice.bg):

Понеделник – четвъртък – 5 лв

Петък – неделя – 6 лв

Цена за детските филми (ДФ) – 2 лв. за деца, 4 лв. за възрастни 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина