Актуално

Натали Портман на София Филм Фест в Пловдив тази вечер

Братя
Братя
Първото предложение на София Филм Фест в Пловдив за днес е „Братя” от 18.30 часа. Това е римейк на датския филм на Сузане Биер, чийто проект „В един по добър свят” грабна Оскар за най-добър чуждоезичен филм тази година. „Братя” е под режисурата на Джим Шеридан и с участието на Тоби Магуайър и най-добрата актриса на годината според американската гилдия – Натали Портман. Тримата главни персонажи – герой от войната в Афганистан, обичната му съпруга и брат му нехранимайкото, който току-що е излязъл от затвора, оформят необичаен триъгълник.
От 20.45 часа в кино „Лъки синема” зрителите ще могат да гледат любопитното бразилско заглавие „Елвис и Мадона”. Елвис е талантлив фотограф, но и лесбийка, чийто баща е изпаднал във финансови затруднения. Затова разнася пици с мотора си. Мадона е пленителен травестит, който работи като фризьор през деня и като танцьор по клубовете през нощта. Двете се срещат случайно и оттук нататък житейските им пътища ще се пресичат и преплитат все повече, докато между тях се заражда страст и любов.
Един от филмите в предстоящата програмата на фестивала в Пловдив обра наградите на 15-ия София Филм Фест. НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА бе избрана от продукциите в Международния и Балканския конкурс. Публиката избра за свой фаворит “ПОДСЛОН” на Драгомир Шолев. „Подслон” спечели и ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР ФИЛМ в Международния конкурс.
Прожекцията на филма в Пловдив е в неделя – 20.03. от 18.30 часа и ще бъде представена лично от режисьора Драгомир Шолев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина